İnşaat Alanındaki Kayma Sonucu 7 Ailenin Oturduğu Apartman Boşaltıldı

Bursa’da bir inşaat alanında çalışmalar devam ederken, yandaki binanın temelinde yaşanan kayma nedeniyle 7 ailenin oturduğu apartman boşaltıldı.Bursa Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi İsmetiyle Caddesi üzerinde Şallıoğlu inşaat tarafından...

Bursa’da bir inşaat alanında çalışmalar devam ederken, yandaki binanın temelinde yaşanan kayma nedeniyle 7 ailenin oturduğu apartman boşaltıldı.

Bursa Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi İsmetiyle Caddesi üzerinde Şallıoğlu inşaat tarafından yapımına başlanan 7 katlı binanın temel kazısı sırasında, yan bitişiğindeki 7 katlı Gümüş Apartmanı'nın temel dolgu kısmında kayma meydana geldi. Yaşanan kayma sonrasında polis tarafından tedbir amaçlı boşaltılan aparman sakini 7 aile, akrabalarının yanı ve otellere yerleşti. Kazı alanında çalışma başlatan yetkili inşaat şirketi, yan binanın bulunduğu tarafa demir kazıklar çakarak sağlamlaştırmaya çalışıyor. Olay yerine şerit çeken polis ise apartmana giriş çıkışları yasakladı.

Şallıoğlu İnşaat LTD şirketi sahibi Abdullah Şallıoğlu, kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa etmek istedikleri arsanın bitişiğindeki binanın dolgusunda kayma yaşandığını belirterek, “Burada herhangi bir toprak kayması olmamıştır. Bizim yeniden yapacağımız arsamızda bitişik binadaki, zamanında yapılan binanın müteahhidinin perde duvar yapmamasından dolayı dolguda kayma meydana geldi. Binada herhangi bir çatlama söz konusu değil, insanlar bu haberlerle boş yere tedirgin ve paniğe sürüklendi. Biz şu anda popinaj kazıklarının çakılmasıyla uğraşıyoruz. Bunları yaptıktan sonra bütün sıkıntılarımızı gidereceğiz. Herhangi bir toprak kayması ve bina çatlaması söz konusu olmamıştır.” dedi.

Bitişik binanın tedbir amaçlı boşaltıldığını anlatan Şallıoğlu, “Tedbir amaçlı binayı boşaltmış durumdayız. Bu tamamen burayı yapan müteahhidin dolgu üzerine yaptığı betonarmenin kaymasından kaynaklanmaktadır. Burada kentsel dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde yapılan 7 katlı bir bina. Şu anda yakınlarının yanına giden ev halkı ise bugünden sonra evlerine geçip oturabilirler.” şeklinde konuştu.

"BİNA KAÇAK DEĞİL"

Binanın kaçak olmadığının altını çizen Abdullah Şallıoğlu, “Hayır efendim bunların kaçak olması imkansız. Nilüfer Belediyesi, ruhsat kısmı ve imar dairesi başkanlığı haberi ve bilgisi dahilinde bu işi yapıyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Mahallede oturan bazı esnaflar ise yaşanan kaymanın mahallede büyük korkuya sebep olduğunun altını çizerek, şunları ifade ettiler: “Bu çalışma yapılıyordu burada, o da fazla yaklaşmışlar galiba. Önlem alınmadığı için yan binada göçük oldu. Binayı, oturan arkadaşlar boşalttılar. Şu anda tekrar güçlendirme çalışması yapıp olayı gidermeye çalışıyorlar. Şu anda herkes yakınlarının yanında ve otellerde oturuyor. Binada olmasa da ana giriş merdivenlerin olduğu yerlerde çatlama var. Binanın içini bilmiyoruz ama ana girişle ilgili küçük şeyler var.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri