"İnisiyatifi ele aldık"

Konya’da konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen camiasının 16 Nisan'da "Evet" diyeceğini belirterek, “Bize niye taraf oluyorsunuz diyorlar. Bu bir parti seçimi değil. İnisiyatifi ele aldık” dedi

Memur Sendikaları Konfederasyonu tarafından 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘Evet’ kararlarını açıklamak üzere bir program düzenlendi. Mevlana Kültür Merkezi7nde düzenlenen programa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sosyal Güvenlik Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı ve Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, oda ve STK temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı. Programda konuşan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen camiasının 16 Nisan'da "Evet" diyeceğini söyledi. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in her zaman milli iradeden yana tavır koymuş olduğunu ve tertemiz bir maziye sahip olduğunu söyleyen Yalçın, “16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi sessiz kalamazdık. Bize niye taraf oluyorsunuz diyorlar. Biz parti seçimlerinde taraf olmadık. Bu bir parti seçimi değil. Beşli çetenin 28 Şubat sürecinde üstlendiği rol, cumhuriyet mitinglerinde orduyu göreve davet eden örgütler ve daha niceleri, sendika görünümü altında millete düşmanlık ettiler. Bunları unutmadık. Ancak Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen her zaman milli iradeden yana tavır koymuş tertemiz bir maziye sahiptir. Ayrıca toplumsal talepleri görmezden gelen anlayışla mücadelede de çığır açmış bir camiayız. Mazimiz, önümüzdeki süreçte de önemli işlere imza atmamız yönünde beklenti oluşturmaktadır. Bu da sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmaktadır. Biz Memur-Sen olarak inisiyatifi ele aldık. 81 ili tek tek gezeceğiz” ifadelerine yer verdi.

SİYASİ İSTİKRAR ŞART

 Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar ve toplumsal barış olmasının mümkün olmadığını ifade eden Yalçın, şöyle konuştu: “60 yıllık çok partili dönemde 60'ı aşkın hükümet kurulduğuna şahit oluyoruz. Böyle bir memlekette siyasi istikrar olduğunu söylemek mümkün değil. Siyasi istikrarsızlık ise en fazla dar gelirli vatandaşlarla kamu görevlilerini etkiliyor. Tırnağımızla kazıyarak elde ettiğimiz kazanımlar, siyasi belirsizliklere kurban gidiyor. Cumhuriyet dönemi tecrübesi göstermiştir ki mevcut parlamenter sistem ile yönetimde istikrar sağlanması olası değil. Bu nedenle biz de tercihimizi bir hükümet sistemi değişikliğinden yana kullanarak teşkilat olarak 'evet' için çalışacağız." Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, hem anayasa değişikliğine ilişkin gerçekleri hem de tercihimize ilişkin gerekçeleri, ‘Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet’ buluşmalarında her yönüyle ortaya koymak için bu hafta yollara düşüyoruz. Televizyon programlarında, gazetelerde, panel, seminer ve konferanslarda görüşlerimizi dile getireceğiz. Kendi yayın organlarımızda da bu konuyu işleyeceğiz.”

SORUNLARIMIZ DIŞ KAYNAKLI

Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Ak Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de yaptığı konuşmada Memur-Sen’in ulaşmış olduğu sayısı ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, “Bu gücünü elbette ortaya koyduğu ilkeler ve dava bilinci ile almaktadır. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. Ülkemiz dünya ile rekabet ederken içeride de ciddi sorunlarla mücadele ediyor. Yaşadığımız sorunların kaynağının dışarıdaki şer odaklar olduğun görüyoruz. Batılı ülkelerin düşüncelerini açık bir şekilde gösterdiği bir süreci yaşıyoruz. İşte Almanya, işte Avrupa işte Amerika. Bu ülkede demokrasi söz konusu olduğunda demokrasiyi hiçe sayıyorlar. Bugün bu millet demokrasiyi gerçekleştirmek için yola çıkmıştır. Çıktığımız bu yolda milleti kucaklayan bir anayasaya ihtiyaç var” şeklinde konuştu. Etyemez, konuşmasının devamında yapılması oylanacak Anayasa değişikliğinde hangi maddelerin olduğunu anlattı.

BU BİR MEMLEKET MESELESİDİR

 Memur-Sen il Başkanı Nazif Karlıer de yaptığı konuşmada, “Sayın Genel Başkanım Konyamızda 40 bin sayısına ulaştık. İnşallah bir milyon 111 bin 11 sayısına katkıda bulunmak istiyoruz. Biz 15 Temmuz’un nöbetçisi, 16 Nisan’ın emekçilisiyiz. Biz bu ülkede bir daha anti demokratik süreçler yaşanmasın istiyoruz” dedi. “Memur-Sen’e davet, tercimiz evettir” diyen Karlıer, sözlerine şöyle devam etti: “Anayasa konusu tüm STK’ları ilgilendirir. Bu bir memleket meselesidir. Memur-Sen olarak 15 Temmuz’da meydanlara indik darbenin karşısında durduk. 16 Nisan mutlaka iyi analiz edilmemeli. Kimse tekfir edilmemelidir. Biz sorumluluğumuzu yerine getireceğiz ve ‘evet’ diyeceğiz. Kazandıklarımızı kaybetmemek için istikrar şarttır. Biz istikrara evet diyoruz.”

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz da yaptığı konuşmada, “2013-2015 toplu sözleşmelerinde en düşük emekli maaşını bin 300 liralardan 2 bin liralara çıkardık. emekli ikramiyelerini 35 bin liralardan 100 bin liralara çıkardık. Onlar edebiyat yaparken biz izinleri kat kat artırdık. her bir sendikamızla sizden aldığımız güçle destanlar yazdık. Yık edilmeye çalışılan Anadolu insanın bizlere ihtiyacı var. Memurlarımızın yığınla bekleyen sorunları var. unu için büyüme ve istikrar şart” dedi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri