İngiltere'nin Yeni Suçla Mücadele Kurumu Nca Resmen Faaliyete Başladı

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği, resmi olarak bugün faaliyetine başlayan Ulusal Suçla Mücadele Kurumu’nun (NCA), dünyanın en zorlu ve en organize suçlularının üzerine gitmek için 4 bini aşkın uzmanla birlikte çalışacağını bildirdi.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği, resmi olarak bugün faaliyetine başlayan Ulusal Suçla Mücadele Kurumu’nun (NCA), dünyanın en zorlu ve en organize suçlularının üzerine gitmek için 4 bini aşkın uzmanla birlikte çalışacağını bildirdi.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada, “Bu ay faaliyete başlamasıyla birlikte, dünyanın dört bir yanındaki suçlular, Birleşik Krallık’ın en yeni suçla mücadele kurumunun gücünü eksiksiz bir şekilde hissedecek. Yeni kurum, Britanya ve Türk kolluk kuvvetleri arasında zaten son derece güçlü olan mevcut ilişki üzerinde inşa edilecek. NCA, hem Avrupa’ya hem de Asya’ya uzanan konumu nedeniyle özellikle belli başlı tehditlerle karşı karşıya olan Türkiye’de uyuşturucu trafiği ve yasadışı göç de dahil pek çok tehdite karşı Türk ortaklarıyla birlikte mücadele verecek. NCA, uluslararası tehditlerle Birleşik Krallık sınırlarına ulaşmalarından önce yurtdışında mücadele ederken tüm kürede suçlular hedef alınacak. Dünyada 40 ayrı noktada 120 irtibat görevlisinin idaresinde NCA, 150 ülkeye ulaşacak. NCA, ilgili ülkelerde organize suç örgütleriyle mücadele için denizaşırı ortaklarla çalışacak, ortak tehdit ve hedeflerle ilgili istihbarat paylaşacak ve Birleşik Krallık’a giriş çıkış yapan insanları, malları ve parayı denetleyecek.” bilgisi verildi.

"KOLLUK KUVVETLERİNE ULUSLARARASI ÖNCÜLÜK EDECEK"

NCA için Sınır Polis Komutanlığı Direktörü David Armond da kurumla ilgili, “Ağır ve orgize suçlarla mücadele, Birleşik Krallık’ın kıyılarından çok daha ötesine uzanıyor. Dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin ulusal güvenliklerine yönelik en büyük tehditlerden bazıları, her yıl küresel olarak milyonlarca pound harcamamıza neden olan ve yaşamları ve toplumları mehveden birey ve gruplardan gelmekte. Bu insanların mutlaka durdurulması gerek ve NCA da bunun için Birleşik Krallık’ın kolluk kuvveti rolüne uluslararası düzeyde öncülük edecek. Ağır ve organize suça son vermek için gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında çeşitli ortaklarla çalışan 4000’i aşkın suçla mücadele uzmanı sayesinde NCA, son derece güçlü bir suçla mücadele kurumu olacak. Diğerlerinden farklı olarak siber suçlar, sahtecilik ve ekonomik suçlara da odaklanmasının yanı sıra uyuşturucu, çocuklara yönelik cinsel taciz, insan kaçakçılığı ve ateşli silahlar gibi daha alışılmış suç tipleriyle de mücadele edecek olan yeni kurumun, kendinden önceki kurumlara göre çok daha geniş bir görev alanı olacak.” dedi.

Resmi olarak bugün açılan NCA, en yeni teknolojileri ve Ağır ve Organize Suçlarla Mücadele Kurumu (SOCA) ile Çocuklara Yönelik Tacizle Mücadele ve Internet Koruma Merkezi (CEOP) gibi kendinden önce gelen ana kurumların uzmanlığını temel alarak, Birleşik Krallık’ın ağır ve organize suçlara son verme çabalarına öncülük etmeye başlayacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri