İngiltere’de Enerji Fiyatlarına Zam

İngiltere’de enerji firmaları, kışa girerken elektrik ve gaza zam yaptı. Yeni zamlar, hane başına yıllık bin 444 sterlin ek fatura getirecek.

İngiltere’de enerji firmaları, kışa girerken elektrik ve gaza zam yaptı. Yeni zamlar, hane başına yıllık bin 444 sterlin ek fatura getirecek.

Ülkede gündemin en çok tartışılan konularından birisi haline gelen zamlarla ilgili olarak British Gas, yüzde 9.2 oranında artış yapacağını duyurdu.

Yıllık cirolarını kâr ile kapatan enerji firmaları, zamlara hükümetin getirdiği çevre vergisi ve küresel enerji fiyatlarını gerekçe gösterirken, Enerji Bakanı Ed Davey, çözüm için tüketiciye, "Tedarikçi firmanızı değiştirin." tavsiyesinde bulundu.

Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada Enerji Bakanı Ed Davey, yeni fiyat artışının tüketiciler için büyük bir hayal kırıklığına yol açacağını belirterek, "gaz ve elektrik aldığınız firmanın fiyatlarından memnun değilseniz, firmayı değiştirin." dedi.

Zorunlu zamlar, iktidar ve muhalefet partileri arasında tartışma başlattı. İşçi Partisi lideri Ed Miliband, zamlara şiddetle karşı çıkarak, partisinin iktidara gelmesi halinde 20 ay süreyle fiyatları donduracağı sözünü verdi. Miliband’ın sözünü gerçekçi bulmayan Başbakan David Cameron ise zamları, dünya genelinde gaz fiyatlarının kontrolünün hükümetin elinde olmadığını hatırlatarak savundu.

Koalisyon hükümeti Enerji Bakanı Ed Davey’in fiyatların halka nasıl daha az yansıtılacağı konusunda politika üretmek yerine, "tedarikçi firmanızı değiştirin" tavsiyesinde bulunması, hükümetin tüketici yerine enerji firmalarını kolladığı tartışmalarını beraberinde getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri