İngiltere'de 3 Yaş Grubu Bebeklerin Yarısının Anne Babası Nikahsız

İngiltere’de üç yıl içinde 0-3 yaş arasındaki bebeklerin yarısından fazlasının anne babası evli olmayan çiftlerden oluşacak.

İngiltere’de üç yıl içinde 0-3 yaş arasındaki bebeklerin yarısından fazlasının anne babası evli olmayan çiftlerden oluşacak.

Milli İstatistik Ofisi’nin açıkladığı verilere göre, 2016 yılında 0-3 yaş grubundaki bebeklerin ailesi evli olmayacak. Geçtiğimiz yıl yüzde 47.5 olan bu oran, 1938 yılında sadece ‘yüzde 4’ olarak kaydedilmişti.

İngiliz yetkililer aile kurumunun tekrar güçlendirilmesi için hükümetin bir an önce harekete geçerek önlem alması gerektiğini, aksi takdirde sevgiden yoksun büyüyen çocukların şiddet yanlısı kişiliğe sahip oldukları uyarısında bulunuyor.

Çocuklardan sorumlu eski bakan Tim Loughton, Telegraph’a yaptığı açıklamada, nikah kıymayan çiftlerin kolaylıkla ilişkilerini sonlandırabildiklerine dikkat çekerek, “Anne babası ayrı yaşayan çocuklar okulda daha az başarılı olurken daha fazla ruhsal ve zihinsel problemlere maruz kalıyor.” diye konuştu. Loughton, hükümetin topluma ‘aile kurumunu destekliyoruz’ şeklinde çok net bir mesaj vermesi gerektiğinin altını çizdi.

İstatistiklerin tutulmaya başlandığı 1801 yılından itibaren İngiltere’de ilk kez 2011 yılında evlenme oranı yüzde 50’nin altına düşmüştü. Ülkede geçtiğimiz yıl 729 bin 674 bebek dünyaya gözünü açtı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri