İngiltere Yüksek Komiseri Todd: Işid Kıbrıs İçin De Tehlike Oluşturuyor

İngiltere'nin yeni Yüksek Komiseri Damian Roderic Todd, Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin, IŞİD'a karşı mücadeleye müdahil olduğunu ifade etti.Todd, Güney Kıbrıs’ta yayım yapan “Sigmalive” kanalına verdiği röportajda, ağırlıklı...

İngiltere'nin yeni Yüksek Komiseri Damian Roderic Todd, Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin, IŞİD'a karşı mücadeleye müdahil olduğunu ifade etti.

Todd, Güney Kıbrıs’ta yayım yapan “Sigmalive” kanalına verdiği röportajda, ağırlıklı olarak IŞİD konusuna değindi. Todd, Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin, insani yardım misyonuyla, IŞİD’e karşı mücadele çabalarına müdahil olduğunu söyledi.

Üslerin daha fazla müdahil olup olmayacağının sorulması üzerine Todd, İngiliz üslerin zaten operasyonlara katıldığını ve katılmaya devam edeceğini aktardı.

Todd, İngiliz üslerinin insani yardım sağlanması için kullanıldığını ve bunun devam edeceğini bildirdi.

"IŞİD KIBRIS İÇİN DE TEHLİKE OLUŞTURUYOR"

Bazı kesimlerin Irak ve Suriye’ye gidebilmek, IŞİD'e katılabilmek için KKTC’yi kullanması ihtimaline ilişkin bir soru üzerine Todd, öncelikle IŞİD’in bölgedeki herkes için tehdit unsuru olduğunun bu nedenler Kıbrıs için de tehlike oluşturduğunun açık olduğunu kaydetti.

Todd, sözlerinin devamında, bu nedenden dolayı ulusal sınırlara saygı duymayan bir devletin göğüslenmesi çabalarında herkesin işbirliği yapmasının gerekli olduğunu; Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin de bunu yapmaya kararlı olduğunu bildiğini ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri