İngiltere: Türkiye'nin yanındayız!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine dün Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle beş kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Rusya ve İngiltere açıklama yaptı.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine dün Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle beş kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye de karşılık verdi. Türkiye'nin karşılık vermesi dünya gündemine de oturdu. Gerilimle ilgili olarak Rusya ve İngiltere açıklamada bulundu. İşte iki ülkenin açıklamaları:

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov açıklamasında : "Suriyenin saldırının bir kaza olduğunu  kabulü önemlidir." dedi.

İngiltere'nin yaptığı açıklamada:

TEKRARLANMASINI ÖNLEMEMİZ GEREKİYOR

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Akçakale'de yaşanan olayı kınayarak, "Suriye rejiminden, Türkiye sınırındaki bu olayın tekrarlanmasının önlenmesini istiyoruz ve Türkiye'nin yanındayız" ifadesini kullandı.İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde, Dışişleri Bakanı William Hague'in, Akçakale'ye top mermisi düşmesiyle ilgili açıklamasına yer verildi.

Hague, açıklamasında şunları kaydetti:

ŞİDDETLE KINIYORUM

"Suriye rejiminin ortaya koyduğu ve aralarında bir anne ile çocuklarının bulunduğu Türk vatandaşlarının ölümüne neden olan şiddeti kınıyorum. Bu korkunç bir davranıştır. Suriye rejiminden, Türkiye sınırındaki bu olayın tekrarlanmasının önlemesini istiyoruz."

William Hague olayın, Suriye'deki kötü durumu, bölge için oluşturduğu tehlikeyi ve BM Güvenlik Konseyi'nde acil bir çözüm bulunmasının gerekliliğini gösterdiğini kaydetti.

KRİZLE İLGİLİ TEMASLARIMIZ DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile telefonda görüştüğünü belirten Hague, açıklamasında, "Türkiye, bölgedeki en yakın müttefiklerimizden ve temel ortaklarımızdan biri. Türkiye ile Suriye kriziyle ilgili yakından çalışmaya ve temas içinde olmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Türkiye'de temaslarda bulunan İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg de dün akşam yaptığı açıklamayla olayı kınamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri