İngiltere silah ambargosunu veto edebilir

İngiltere, Avrupa Birliği'nin Suriye'ye uyguladığı silah ambargosunun uzatılmasını veto edebileceğinin sinyallerini verdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bazı şeyleri kendimize göre yapabilmemiz ihtimal dışı değil. Değişiklik gerektiğinde umarım Avrupalı ortaklarımızı ikna ederiz ve onlar da bize katılır" dedi.

Ancak Cameron, silah ambargosunun kaldırılmasına ihtiyaç olmamasını ve mevcut AB yaklaşımıyla devam edilmesini umduğunu da ifade etti. Ülkesinin "hala bağımsız bir ülke olduğunu ve bağımsız bir dış politikaya sahip olabileceğini" vurgulayan Cameron, ambargoyu veto etme yönünde bir karar henüz alınmadığını belirtti.

İngiltere geçen hafta, Suriye'deki muhalefete zırhlı araç ve çelik yelek gibi askeri teçhizatlar sağlayacağını açıklamıştı.

AB'nin Suriye'ye silah ambargosunu Mayıs ayında yenilemesi bekleniyor. Suriye'deki olayların başlangıcından bu yana askeri çözümü bir seçenek olarak görmeyen ve bu ülkeye yönelik silah ambargosunu sürdüren AB'de farklı sesler çıkıyor. Almanya silah ambargosunun kaldırılmasını istemezken, Fransa İngiltere'nin silah kısıtlamasının yumuşatılması görüşünü paylaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri