İngiltere Dışişleri Bakanı, Hsbc Saldırısının Yıldönümü İçin Geliyor

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, 10 yıl önce İstanbul'da HSBC Bank’a yapılan saldırının yıldönümü dolayısıyla Türkiye’ye geliyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, 10 yıl önce İstanbul'da HSBC Bank’a yapılan saldırının yıldönümü dolayısıyla Türkiye’ye geliyor. İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu ile HSBC'ye, 20 Kasım 2003 tarihinde bombalı terörist saldırı yapılmıştı.

Dışişleri’nden yapılan açıklamaya göre Bakan Ahmet Davutoğlu ile İngiliz mevkidaşı arasında yarın İstanbul’da yapılacak görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanısıra terörle mücadele alanında işbirliği, Türkiye-AB ilişkileri ve AB’deki gelişmeler, Kıbrıs ve başta Suriye olmak üzere diğer güncel bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması planlanıyor. Saldırının yıldönümü münasebetiyle yarın başkonsolosluk binasında düzenlenecek anma törenine de Bakan Davutoğlu ve Bakan Hague birlikte katılacak.

Ziyaretin, iki ülkenin ortak tehdit olan terörizme karşı kararlı duruşu ve dayanışmasıyla bu alanda işbirliğine verilen önemin üst düzeyde yeni bir göstergesini teşkil edeceği kaydedildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri