İngiltere Basını: Eski Türk Genelkurmay Başkanına Müebbet

İngiltere basını, dün açıklanan Ergenekon davasıyla ilgili haberlerinde Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’nun müebbet hapis cezasına çarptırılmasını başlığa çekti.

İngiltere basını, dün açıklanan Ergenekon davasıyla ilgili haberlerinde Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’nun müebbet hapis cezasına çarptırılmasını başlığa çekti.

İngiliz devlet televizyonu ve radyosu BBC, internet sitesinde yayınlanan haberde "Türkiye’nin Ergenekon davası: Eski genelkurmay başkanı ömür boyu hapis cezası aldı" başlığını kullandı. Haberde 5 yıl süren Ergenekon davası sonucunda emekli ordu komutanları ile polisler, avukatlar, yazarlar ve gazetecilerin hükümete karşı darbe girişiminde bulunma suçuyla ömür boyu hapis cezası aldıkları belirtildi. Ergenekon'la ilgili iki ayrı görüşe yer veren BBC; "başbakanın, düşmanlarını saf dışı bırakmak için göstermelik bir dava olduğu", "bu davayla ordunun siyasetten tamamen" yorumlarını aktardı.

The Independent, The Guardian ve Daily Telegraph gazeteleri de İlker Başbuğ'un durumuna dikkat çekti. The Independent gazetesi, Ergenekon davasını ‘destansı dava’ olarak tanımlayarak, AK Parti hükümetine darbe girişiminden dolayı yaklaşık 300 kişiye ağır cezalar verildiğini belirtti. The Guardian gazetesi ise Ergenekon davasının, Başbakan Erdoğan’ın farklı düşüncülere karşı yürüttüğü karalama ve sindirme kampanyası olarak suçlandığına yer verdi. Ayrıca gazete, "beş yıl süren davanın giderek popülerliğini yitiren Erdoğan ile Türkiye’nin laik kesimin savaşı" olduğu yorumunu yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri