İngilizce öğreniminde AKD farkı

AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumları yabancı dili bir ders olarak göstermek yerine hayatın doğal akışında, her sınıfta 2 öğretmen görevlendirerek öğretiyor.

Hayatınızda hiç, annesinin ve babasının konuştuğu dili öğrenemeyen bir çocuk gördünüz mü? Ya da annesi ve babası ayrı ayrı anadile sahip olan (örneğin; annesi Alman babası Fransız ya da annesi Rus babası Türk) bir çocuğu büyürken maruz kaldığı bütün dilleri konuşarak öğrendiğini hepimiz biliyoruz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarının, daha 5 yaşına gelmeden hem yaşadıkları ülkenin dilini hem de ailesinin kullandığı anadili konuşmaya başladığını gözlemliyoruz. Anlaşılan o ki; yaşadığımız toplumun ve ailenizin konuştuğu dilin, hatta ebeveynlerin konuştuğu ayrı ayrı dillerin öğrenimi, doğal bir süreçte, herkesin başarabildiği bir sonuç olarak göze çarpıyor.

Neden İngilizce Öğrenemiyoruz?

“Türklerin İngilizce ile imtihanı” okul sonrası dönemde de devam ediyor. Türkiye’de yetişkinlere yönelik İngilizce kurslarına devam eden yüzbinlerce kursiyer de, istenilen düzeyde İngilizce konuşamadıklarını belirtiyor ve bir süre sonra İngilizce öğrenemeyecekleri hissine kapılarak, kurs merkezlerinden birer birer kopuyor.

Yabancı dil eğitiminde başarısını kanıtlamış ülkeler ile Türkiye arasındaki en belirgin farkın, yabancı dil eğitim metodolojileri olduğunu belirten uzmanlar, Avrupa ülkelerinde yıllar önce terkedilmiş pek çok yöntemin Türkiye’de halen ısrarla uygulandığını söylüyor. Bununla beraber, Türkiye’de yabancı dil eğitiminde kullanılan kitap ve kaynakların anadili Türkçe olan öğrencilere, İngilizce öğretme konusunda yetersiz kaldığına vurgu yapan uzmanlar, farklı diller konuşan her milletin, İngilizceyi farklı müfredatlarla öğrenebileceğinin altını çiziyor. Bir Alman ile bir Türk’ün aynı dilbilgisi sıralamasıyla İngilizce öğrenmesinin mümkün olmadığını ifade eden dilbilimciler, insanların anadillerinin yabancı dil eğitiminde, aslında “mucizevi” bir enstrüman olduğuna ve bu akımın gitgide yaygınlaştığına işaret ediyor.

Pek çok saygın kaynak, ortalama 750 İngilizce kelime bilerek, yurtdışında pratik ihtiyaçların karşılanabileceğini belirtiyor. İngilizceden Türkçeye geçip yerleşen ve günlük hayatta birebir, hemen her gün kullandığımız yaklaşık 1000 İngilizce kökenli kelime olmasına rağmen, Türklerin İngilizce performansının bu denli düşük olması, şüphesiz irdelenmesi gereken bir durum. Yapılan araştırmalar, Türkiye’de yetişkinlere yönelik İngilizce eğitimlerinde, günlük hayatta yeri olmayan, hatta bir Amerikalının bile hiç kullanmadığı karmaşık yapıların ısrarla öğretildiğini gösteriyor. Dil yeterlilik endekslerinin en üst sıralarında yer alan ülkelere bakıldığında, yabancı dil eğitiminin faydacı ve pratik bir bakış açısıyla ele alındığı ve ağdalı dilbilgisi sınavları yerine, günlük hayata dair pratik İngilizce çalışmalarına ağırlık verildiği dikkat çekiyor.

2 Öğretmenli Sınıflarda Doğal Eğitim

AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumları yabancı dili bir ders olarak göstermek yerine hayatın doğal akışında, her sınıfta 2 öğretmen görevlendirerek öğretiyor. Çocukların temel eğitimini veren Okul Öncesi Öğretmenlerinin yanında, öğrencilerle sürekli sınıfta bulunan, onlara oyun oynatan, onların okula uyum sağlamalarına yardım eden, onları evlerinde ziyaret eden, öğle yemeklerini beraber yiyen birer yardımcı öğreticisi oluyor. Bu öğreticinin en büyük farkı; sadece İngilizce iletişim kurabilen bir oyun arkadaşı olmasıdır.

 

“Bilingual Eğitim” denilen bu sistem, birden fazla anadili olan tüm gelişmiş ülkelerde uygulanan, en rahat yabancı dil öğreten bir sistem olarak göze çarpıyor. Öğrencinin oyun arkadaşı ve destekçisi, tüm gün öğrenci ile beraber olan en yakın yardımcısı, sadece İngilizce konuşuyor ve öğrenciler günün 9 saatini beraber geçirdikleri dostlarının dilini kısa sürede içselleştirerek konuşmaya başlıyor.

İngilizceyi Anadil Gibi Öğreten Anaokulları

AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumları, çocukların hızla değişen dünyaya uyum sağlamaları için İngilizce eğitiminin eksiksiz verilmesi gerektiğinin bilincindedir. Daha da önemlisi, sanılanın aksine, yabancı dil eğitiminin küçük yaşta başlaması gerektiğinin de farkındadır.

Sınıflarda oluşturulan 2 öğretmenli eğitim sistemi sayesinde, çocukların İngilizceyi hayatın doğal akışı içerisinde öğrenmeleri sağlanmaktadır. Sınıftaki öğretmenlerden birisi sadece Türkçe, diğeri ise sadece İngilizce konuşmaktadır. Bu sayede anne ve babası iki farklı dil konuşan çocuklar gibi, her iki dili de aktif olarak kullanabilmektedir.

İngilizce eğitimleri aynı zamanda Avrupa Dil Portfolyosu’na uygun yapıldığı için, uluslararası anlamda da geçerliliğe sahiptir. AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumları ülkemizde Avrupa Dil Portfolyosu kullanan ilk ve tek Okul Öncesi Eğitim Kurumudur.

Ayrıca tüm AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumları’nda çocukların yeteneklerinin keşfedilip, her birinin kendi gelişim sürecine göre yeteneklerini geliştirebilecekleri eğitim ortamı yaratılmaktadır. AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumları, eğitim öğretim sistemi dışında, öğrencilerin sağlıklı büyümeleri için, en doğal ürünleri kullanmaya gayret göstermektedir. Tüm kurumlarında öğrencilere organik gıdalar sunulmaktadır.

AKD Kids Okul Öncesi Eğitim Kurumları

Dünyanın en büyük yabancı dil kursları, anaokulları ve kolej zincirlerinden birisi olan Amerikan Kültür Eğitim Kurumlarının Anaokulu markasıdır. Amerikan Kültür Eğitim Kurumları Türkiye’de, tüm yönetim kurulu üyeleri Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan tamamen Türk Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çalışan kuruluşlardır. Bu eğitim kurumlarının amacı; Türkiye’de kendisine bağlı 200’ün üzerinde kuruluşta, ülkemizin manevi ve kültürel değerlerini bilen, dünyanın her yerinde gerek yabancı dili gerekse davranış ve bilgisiyle güzel ülkemizi en üst düzeyde temsil edebilen öğrenciler yetiştirmektir. Amerikan Kültür Eğitim Kurumları bu ülkenin kurumudur. Bu ülkenin değerlerine sahip çıkarak global dünyada her ülkede yaşayabilen, çalışabilen geleceğin ve bugünün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını yetiştirmek için çalışır. Öğrencilerine hiçbir dini cemaatin veya siyasal görüşün empozesini yapmaz. Sadece bu toprakların nadide geleneklerini, dünyanın her ülkesinde temsil ederken, kişisel haklarını koruyabilen başarılı insanlar yetiştirir.

 

AKD Kids Konya’da Eğitime Başlıyor

Türkiye’nin en yaygın okul öncesi eğitim kurumu olan AKD Kids Eylül 2015’ten itibaren Konya Meram’da da eğitime başlamaya hazırlanıyor. Okul öncesi eğitim için özel olarak tasarlanmış ve inşaatı tamamlanmış olan modern binasında, trafikten uzak merkezi konumu (Meram Yeni Yol Ziraat Bankası arkası), üst düzey güvenlik önlemleri, üstün hijyen kontrolü ve organik gıdalar ile okul öncesi ve İngilizce eğitimine başlamaya hazırlanıyor. AKD Kids’in Türkiye genelinde 50’den fazla şubesinde faaliyet gösterdiğini belirten AKD Kids Konya Halkla İlişkiler Müdürü Neslihan Uçaner, AKD Kids’in sahip olduğu birikimi, uzman kadrosu ve güçlü fiziksel altyapısı ile Konya’da da çocuklarımızın ve velilerimizin hizmetine sunacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtiyor. Neslihan Uçaner, sadece İngilizce konuşabilen değil, insani, milli ve manevi değerlerimizi bilen, vatanını seven, çalışkan bireyler yetiştirmenin de öncelikleri arasında olduğunun altını çiziyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri