İngiliz Parlamentosu'nda Işid'e Karşı Türkiye Ve İran'la İşbirliği Gündeme Geldi

İngiliz Parlamentosu’nun Avam Kamarasında her Çarşamba yapılan soru saati İngiltere Başbakanı David Cameron’un infaz edilen gazeteci Steven Sotloff’un videosu hakkında yaptığı kınama konuşmasıyla başladı. Başbakan Cameron, teröristlere...

İngiliz Parlamentosu’nun Avam Kamarasında her Çarşamba yapılan soru saati İngiltere Başbakanı David Cameron’un infaz edilen gazeteci Steven Sotloff’un videosu hakkında yaptığı kınama konuşmasıyla başladı.

Başbakan Cameron, teröristlere asla fırsat verilmeyeceğini, barbar katillerin girişimlerinin İngiltere Hükümeti’ni asla yıldıramayacağını ve radikal selefi IŞİD örgütü ile mücadele için bölgesel işbirliğine gidilebileceğini açıkladı.

Cameron’ın sözleri üzerine İşçi Partisi Başkanı Ed Milliband, IŞİD'in elinde tuttuğu İngiliz rehine hakkında duyduğu derin endişeyi paylaşarak, örgüte karşı yapılacak her türlü müdahalede parti olarak hükümetin yanında yer alacaklarını belirtti. Bölgesel işbirliği için Birleşmiş Milletler kadar Türkiye ve İran gibi ülkelerden de destek alınabileceği önerisinde bulunan Miliband’e, karşılık Başbakan Cameron, böyle bir işbirliği ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve bir koalisyon kurulabileceğini söyledi.

Ülkeye giriş kontrollerinde polislere verilen pasaportlara el koyma yetkisinin ise meşru olduğunu savunan Cameron, Liberal Demokrat Partisi’nden yöneltilen radikalleşmeyi önleme programı ile ilgili soruya İngiliz hükümetinin on yıllık bir planlama ile çözüm bulunacağı cevabını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri