İngiliz Parlamenterlerden Kürt Soykırımı Uyarısı

Iraklı Kürtleri geçmişte hedef alan katliamların ‘soykırım’ olarak tanınması için kurulan ve İngiliz parlamenterler ve bağımsız uzmanların da yer aldığı ‘Kürt Soykırımı Çalışma Grubu’ IŞİD’in katliamlarıyla ilgili açıklama...

Iraklı Kürtleri geçmişte hedef alan katliamların ‘soykırım’ olarak tanınması için kurulan ve İngiliz parlamenterler ve bağımsız uzmanların da yer aldığı ‘Kürt Soykırımı Çalışma Grubu’ IŞİD’in katliamlarıyla ilgili açıklama yaptı.

IŞİD terör örgütünün yaptığı eylemlerin engellenmesi için uluslararası topluma çağrı yapılan açıklamada, insanlığa karşı suçların engellenmesi, soruşturulması ve cezalandırılmasını istedi.

Ezidiler, Siryaniler, Şabaklar ve Şii Kürtlere karşı soykırım suçu işlendiğini savunan vakıf, Birleşmiş Milletler’e üye ülkelerin cezai yaptırımlar için derhal harekete geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ise gruba destek vererek, “Elimizdeki bütün kanıtları paylaşmaya ve gerçeği bulmak için bütün olanaklarımızla yardıma hazırız.” açıklamasını yaptı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri