İngiliz Müsteşar: Suriye’deki Yaşananlar En Kısa Sürede Bitmeli

İngiltere Dışişleri Başkanlığı Parlamentodan Sorumlu Müsteşarı Alistair Burt, Suriye’de yaşananlardan en büyük etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu, bu ülkede yaşananların en kısa sürede bitmesini temenni ettiklerini söyledi.

İngiltere Dışişleri Başkanlığı Parlamentodan Sorumlu Müsteşarı Alistair Burt, Suriye’de yaşananlardan en büyük etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu, bu ülkede yaşananların en kısa sürede bitmesini temenni ettiklerini söyledi.

Alistair Burt, beraberindeki heyetle Gaziantep Valiliği'ni ziyaret etti. Türkiye’nin Suriye konusunda büyük bir yük taşıdığını belirten Alistair Burt, Reyhanlı’da yaşanan patlamada bunu gördüklerini vurguladı. Suriye’nin Türkiye için aslında çok büyük bir yük olduğunu açıklayan Burt, "Suriye konusu siyasi ve ekonomik anlamda bizim yapabileceklerimizin ötesinde. Bu konunun sürmesi ile ilgili çok haklı sebepler yok. Bu konu en kısa zamanda bitmeli ve sona yaklaşılmalı. Lübnan, Irak, Ürdün, Türkiye bu konuda çok büyük yükler çekmekte ve mülteci konusunda çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sorunun en yakın zamanda bitmesi bizim temennimiz olacaktır. Ülkeme döndüğüm zaman Suriye’deki savaşın bitmesinin yanı sıra Gaziantep’te ve Türkiye’de neler yapıldığını ülkemde de anlatacağım. Buraya gelmeden önce birkaç ay önce Beyrut ve Ürdün’ü ziyaret ettim. Oradaki insanlar ne kadar misafirperver olsalar da çalışma konusunda bazı sıkıntılar yaşıyorlar. İnsanlar çalışmaya ihtiyaç duyuyorlar." dedi.

Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacılar hakkında bilgi veren Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ise kamplarda veriler hizmetler hakkında heyete bilgiler aktardı. Kurban, "Bu sorunun tamamen bitmesi için dilek diliyoruz. Eski komşuluk ilişkilerinin yaşandığı dönemi tekrar yakalamak istiyoruz. Suriye konusundaki süreç uzadıkça yaşanan sıkıntılar her geçen gün biraz daha büyüyor." diye konuştu.

Valilikteki temaslarının tamamlayan Müsteşarı Alistair Burt, Suriyeli sığınmacıların kaldığı Nizip Konteyner Kenti'ni ziyarete gitti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri