'İngiliz Jetleri Işid'i Vurmakta Amerika'ya Yardımcı Olmalı'

İngiltere eski genelkurmay başkanı Richard Dannatt, İngiliz jetlerinin de Amerikan savaş uçaklarına katılarak IŞİD hedeflerini bombalaması gerektiğini söyledi. Dannatt ayrıca, IŞİD’e yönelik yürütülen mücadelede, İngiltere’nin Suriye...

İngiltere eski genelkurmay başkanı Richard Dannatt, İngiliz jetlerinin de Amerikan savaş uçaklarına katılarak IŞİD hedeflerini bombalaması gerektiğini söyledi. Dannatt ayrıca, IŞİD’e yönelik yürütülen mücadelede, İngiltere’nin Suriye lideri Beşşar Esed ile de masaya oturması gerektiğini belirtti.

BBC Radyo4’e yaptığı açıklamada Dannatt, İngiltere’nin kaçınılmaz olarak, en nihayetinde, IŞİD hedeflerini vurmak için ABD ile birlikte hareket edeceğini ileri sürdü. Dannatt, “Bölgede görev yapan Tornado jetlerimizin sadece fotoğraf çekerek istihbarat bilgisi toplamasının yanı sıra, Amerikan jetlerine katılarak IŞİD hedeflerini vurma konusunda artık bir karar verme zamanının geldiğini düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

"İNGİLTERE BEŞŞAR ESED İLE GÖRÜŞMEYE BAŞLAMALI"

Öte yandan, Eski genelkurmay başkanı, IŞİD’e yönelik mücadelede Batılı güçlerin Esed ile tekrar görüşmelere başlaması gerektiğini düşünüyor. “İngiltere Esed ile görüşmeli mi?” sorusuna Dannatt, “Kısa cevabım: Evet görüşmeli.” diye cevap verdi.

IŞİD’i mağlup etmenin yolunun Suriye’deki ana karargahını vurmaktan geçtiğine dikkat çeken Dannatt, “’Düşmanımın düşmanı dostumdur’ özdeyişi İran ile ilişkilerimizde yankı buldu. Esed ile olan ilişkilerimizde de yankı bulabilir.” dedi.

Esed ile görüşmelerin açıktan veya gizli olarak kesinlikle yapılması gerektiğini vurgulayan Dannatt, Esed’in onayı olmadan Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurmanın çok zor olacağını savundu.

Eski dışişleri bakanlarından Malcolm Rifkind de geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte Dannatt ile aynı fikirleri savunarak, “Bazen, çok daha kötü bir insanı mağlup etmek için, kötü insanlarla ilişki kurmanız gerekir.” diye konuşmuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri