İngiliz Işid Militanlarının Vatandaşlığı Askıya Alınacak

İngiltere Hükümeti,IŞİD’e katılmak üzere Irak ve Suriye’ye giden İngiliz vatandaşlarının pasaportlarına en az iki yıl süreyle el koymayı planlıyor. Giderek artan IŞİD tehdidi üzerine terörle mücadelede değişikliğe gitmeyi planlayan...

İngiltere Hükümeti,IŞİD’e katılmak üzere Irak ve Suriye’ye giden İngiliz vatandaşlarının pasaportlarına en az iki yıl süreyle el koymayı planlıyor.

Giderek artan IŞİD tehdidi üzerine terörle mücadelede değişikliğe gitmeyi planlayan hükümet, ilk kez geçen Eylül ayında polise şüpheli görünenlerin pasaportuna el koyabilme yetkisi vermeyi planlamasıyla gündeme gelmişti.

İngiltere İstihbarat Teşkilatı (MI5), son bir yıl içinde 500’e yakın İngiliz vatandaşının IŞİD’e katılmak üzere Irak ve Suriye’ye gittiğini tespit etmesinin ardından bu kişilerin 250’ye yakınının İngiltere’ye geri dönmüş olabileceğini tahmin ediyor. IŞİD’in bulunduğu bölgelerde olan İngiliz vatandaşlarının tespiti için harekete geçen İngiltere Hükümeti’nin yeni planlarını İngiltere Başbakanı David Cameron bugün G20 Zirvesi için gittiği Avustralya'da açıkladı.

Cameron’a göre, örgüte katıldığı tespit edilen İngiliz vatandaşlarının pasaportuna en az 2 yıl süreyle el konulacak ve vatandaşlıktan geçici süreyle çıkarılacak. İki yıl sonra sürenin esnetilebileceğini vurgulayan İngiliz başbakan, ülkeye dönmek isteyenlerin ancak polisin yakın gözetimiyle ve cezai yaptırımları kabul ederek geri dönebileceğini belirtti. Cameron, hazırlanan yeni terörle mücadele planlarının ise en geç gelecek yıl Ocak ayının sonunda yürürlüğe gireceğini söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri