İngiliz Aşırı Sağcı Örgüt Edl'nin Liderleri Gruptan Ayrıldıklarını Açıkladı

İngiltere’de İslam düşmanlığıyla bilinen aşırı sağcı örgüt English Defence League’in (EDL) lideri Tommy Robinson, örgütten ayrıldığını açıkladı.

İngiltere’de İslam düşmanlığıyla bilinen aşırı sağcı örgüt English Defence League’in (EDL) lideri Tommy Robinson, örgütten ayrıldığını açıkladı. Robinson, ‘aşırı sağcılıktaki radikalizmin tehlikelerine yönelik endişeleri olduğunu’ belirterek gruptan ayrılma kararı aldığını belirtti.

Robinson, EDL’den ayrılmayı uzun süredir düşündüğünü söyleyerek, “Yaptığımız protesto gösterileri bizi bir noktaya getirdi, fakat bu gösterilerin artık bir işe yaramadığını fark ettim.” diye konuştu.

Aşırı sağcılıktaki radikalizmin tehlikeli olduğuna dikkat çeken Robinson, “Radikal İslam ile mücadele edilmesi yönündeki fikrim değişmedi. Ancak bu mücadelenin şiddet kullanarak değil de demokrasi içinde fikirlerle yapılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Robinson’ın yanı sıra EDL’nin eş başkanı Kevin Carroll ve örgütün 12 üst düzey yetkilisinin de gruptan ayrılma kararı aldığı kaydedildi.

Geçtiğimiz aylarda BBC’de katıldığı bir programda Robinson, EDL olarak tüm isteklerinin “İngiltere'deki şeriat hukuku uygulamalarının sona erdirilmesi ve İslami radikalizm ile mücadele edilmesi” olduğunu söylemişti.

İngiliz ırkçı örgüt lideri bu programda ayrıca, “İslam Batılı demokrasi ve özgürlük standartları yönünde bir reform geçirinceye kadar bu ülkede cami inşaatlarına izin verilmemeli.” sözleriyle ülkedeki Müslümanların büyük tepkisini çekmişti.

İslam düşmanlığı faaliyetleriyle bilinen EDL örgütü, Haziran ayında yaşanan ve bir İngiliz askerinin ölümüyle sonuçlanan Woolwich saldırısı sonrası Müslümanlar aleyhinde ülke çapında gösteriler düzenlemiş ve birçok camiye molotof kokteyli saldırısında bulunmuştu. EDL taraftarlarının, cami ve İslam kültür merkezlerine saldırılarını devam ettirerek Woolwich saldırısına misilleme yaptığı ileri sürülmüştü. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri