İncirlik'e kısıtlama getirilmedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Dışişleri Bakanı Tillerson arasındaki görüşme sona erdi. 19.40'ta başlayan görüşme 3 saat 15 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabulü sona erdi. Erdoğan'ın Beştepe'de basına kapalı kabulü saat 19.40'ta başladı ve saat 22.55'te bitti. 3 saat 15 dakika süren kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA: İNCİRLİK KONUSUNDA TÜRKİYE SINIRLAMA GETİRMEDİ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Erdoğan-Tillerson görüşmesine ilişkin, "Tillerson-Erdoğan görüşmesi yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

"Türkiye'nin güvenlik kaygılarını anlıyoruz, NATO müttefikimize saygı duyuyoruz, ama herkes DEAŞ'la mücadeleye odaklanmalı" diyen Nauert, İncirlik konusunda ise henüz Türkiye'nin bir sınırlama getirmediğini söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI: OLUMLU VE VERİMLİ

Görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının ise "olumlu ve verimli" ifadesini kullandığı belirtiliyor. Beştepe'de gerçekleşen görüşmede başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele ve ikili ilişkiler ele alındı. Yapılan görüşmede Türkiye'nin tüm bu konularda öncelikleri ve beklentileri Tillerson'a açıkça iletildiği vurgulandı.

ZİYARET ÖNCESİ YPG AÇIKLAMASI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesinde önemli açıklamalarda bulunmuştu. ABD'nin YPG'ye asla ağır silah vermediğini belirten Tillerson, "Dolayısıyla geri alınacak bir şey yok" dedi. ABD Dışişleri Bakanı, " Türkiye ile ana hedeflerimiz tamamen ortak" ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanı bu açıklamaları Lübnan'da yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri