İnce: Başbakan istese de Öcalan'ı asamaz

Hukuk Fakültesi'nde 1 ay okuyan öğrenci bile bilir. BAŞBAKAN İSTESE DE ÖCALAN'I ASAMAZ..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde yaptığı idam çıkışına CHP'nin önemli isimlerinden, grup başkanvekili Muharrem İnce'den bir yanıt geldi.

Habertürk TV'de Zafer Arapkirli'nin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, "Başbakan istese de Apo'yu asamaz" dedi. Gerekçelerini Avrupa Birliği'ne uyum kapsamında imzalanan sözleşmeler ve uluslararası protokollere imza atmakla açıklayan İnce, "Ceza hukuku geriye dönük işlemez" diye de ekledi.

İşte CHP'li Muharrem İnce'nin açıklamaları;

"BEN HER TÜRLÜ İDAMA KARŞIYIM"

"Suçun karşılığı cezadır. İdam ise bir ceza değildir, yok etmek, ortadan kaldırmak ve öc almaktır. Ben bir sosyaldemokrat olarak idama karşıyım. Adnan Menderes'in idamına da karşıyım, Deniz Gezmiş'in idamına da karşıyım. İdamı Öcalan üzerinden tartışmak bir büyük yanlıştır. Bunu AKP'lilerle gerçekten tartışmak isterim.

"İSTESEN DE ÖCALAN'I ASAMAZSIN!"

Başbakan idamı istese de yapamaz. Bu büyük palavradan ibarettir. Başbakan meydanlarda idamları anlatıp ağlıyordu, şimdi idamı konuşuyor. Bunun için Anayasa değişikliği gerekir. Avrupa Birliği defterini kapatmak gerekir. Anayasa'nın 93. maddesini değiştirmesi lazım. Ceza hukuku geriye dönük işlemez. Sen istesen de Abdullah Öcalan'ı asamazsın. Hukuk Fatültesi'nde 1 ay ders gören öğrenci bile bunu bilir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri