İnan’ın hedefi olimpiyatlar

Babası yıllarca milli takım baş antrenörlüğü yapan milli sporcu Konyalı Şerife İnan, kendisini korumak amacıyla başladığı judoda Avrupa ikincisi oldu. İnan, olimpiyatlarda derece yapmak istiyor

Mahallenin çocuklarıyla sürekli kavga ettiği için kendisini koruyabilme amacıyla judoya başlayan milli takım sporcusu Konyalı Şerife İnan, Avrupa ikincisi oldu. Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği ikinci sınıf öğrencisi Şerife İnan (20), yaptığı açıklamada, küçük yaşlarda mahallelerinde sürekli erkek çocuklarla kavga ettiğini söyledi.

Komşuların sürekli evlerine gelerek “Sizin kız bizim oğlumuzu yine dövmüş” diyerek kendisini yıllarca Judo Milli Takım Baş Antrenörlüğü yapan babası Murat İnan’a şikayet ettiklerini belirten İnan, “Bunun üzerine kendimi daha iyi koruyabilmek ve yeteneğimi geliştirebilmek için babamın da destekleriyle savunma sporu olan judoya başladım. Öğrenim hayatımla birlikte bu sporu yürütmeye devam ettim. Daha sonra iki yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Judo Takımı’nda çalışmaya başladım” dedi.
Profesyonel olarak judoya başladıktan sonra başarılarının devam ettiğini anlatan İnan, şunları kaydetti: “Önce Judo Milli Takımı’na çağrıldım. Kategorimde çok sayıda Türkiye birinciliği yaptım. Haziran ayında ise Yunanistan’da yapılan Avrupa Kuraş Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi oldum. Bu başarılımın devam edeceğine eminim. Çünkü judo sporunda oldukça başarılı olan ve şu an Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde antrenörlük yapan babamın desteğini her zaman yanımda görüyorum. Onun ve kulübümün benimle azimli uğraşları sonunda bu sporda kendimi kanıtladım.”
JUDO BİR SAVUNMA SPORU, DÖVÜŞ SPORU DEĞİL
İnan, judonun bir savunma sporu olduğunu, dövüş sporu olmadığını dile getirerek, “İnsanlar bazen judoyu dövüş sporu olarak algılayabiliyor. Bu düşünce oldukça yanlış. Ben bugüne kadar müsabakalar dışında hep kendimi savunmak için kullandım. Bir gün antrenman dışında bir kişi bıçakla yolumu kesti. Ben judonun savunma hareketlerini kullanarak karşımdaki kişinin elindeki bıçağı yere düşürdüm. Etkisiz hale getirdiğim bu kişi daha sonra olay yerinden kaçtı” diye konuştu. Milli sporcu Şerife’nin babası Murat İnan ise kızıyla her zaman gurur duyduğunu, onun daha büyük başarılara imza atacağına inandığını bildirdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri