İnançlı gençlik lazım

AGD Meram Liseler Komisyonu Üyeleri Ermenek'te maden ocağı faciasında yaşamını yitiren madenciler için okunan hatimlerin duasını Ermenek'te yaptı. Ermenek Müftüsü Mehmet Seven, “Ülkemizin duyarlı ve inançlı gençlere ihtiyacı var” dedi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) mensubu gençler, Ermenek'te maden ocağı faciasında yaşamını yitiren madenciler için okudukları hatimlerin duasını Ermenek'te yaptı. Konya genelinde başlatılan hatim çalışmasında dağıtılan hatimlerin duası Ermenek Merkez Camii'nde Ermenek Müftüsü Mehmet Seven tarafından yapıldı. Hatim duasına Ermenekli vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Hatim duasından önce söz alan AGD Meram Liseler Komisyonu Başkanı Bünyamin Önal, toplumda bir farkındalık oluşturmak ve liseli gençlere Ermenek’te yaşanan acıyı gösterebilmek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Yaptığımız çalışma ile Ermenek'teki maden ocağında hayatını kaybetmiş işçi kardeşlerimiz için hatim okuduk. Bu okunan hatimlerin duasını gelip yerinde yapmak ve şehit ailelerimizin acılarını paylaşmak için buraya geldik" dedi.

EMEĞİN KIYMETİ BİLİNMİYOR

Kazanın yaşandığı günden bu güne acıyı içlerinde yaşadıklarını belirten Önal, şöyle konuştu: "Biz inanıyoruz ki kazada yaşamını yitirenler evlerine helal bir lokma götürebilmek için yerin yüzlerce metre altına inip çalışıyordu. Bir insanın evine helal lokma götürmesi için çalışması kutsal bir değerdir. Emeği ile çalışan insanlarımıza sahip çıkmamız ve çalışma şartlarını iyileştirmemiz gerekiyor. Malesef emeğin kıymeti bilinmiyor. Sadece ölümler olduğu zaman hatırlanıyor. Kurtarma çalışmaları sırasında bir araya geldiğimiz genç kardeşlerimizle dualar ettik. Onların yanlarında olmaya çalıştık. Talihsiz bir kaza sonucu orada şehit olan abilerimize, başlattığımız hatim çalışmasına gençlerimiz ve aileleri yoğun ilgi gösterdi. Liseli kardeşlerimize de kazanın gerçekleştiği acını yaşandığı yeri gösterebilmek için böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. Allah şehit ailelerimize sabır şehitlerimize de rahmet eylesin."

DUYARLI GENÇLERE İHTİYAÇ VAR

Ermenek Müftüsü Mehmet Seven de yaptığı konuşmada "Maden kazasının gerçekleştiği günden bu yana Ermenek'e Türkiye'nin dört bir yanından ziyarete gelenler oldu. Bu ziyaretlerde şehit ailelerimize ziyaretçiler tarafından çeşitli maddi yardımlarda bulunuldu ancak bu güne kadar böyle duyarlı bir hareket ve böyle güzel bir hediye almamıştık. Ülkemizin duyarlı ve inançlı gençlere ihtiyacı var bu tür olaylarda birbirimize ihtiyacımız var. Biz de bu ihtiyacı ancak duyarlı ve inançlı genç nesille temin ederiz. Bizleri bu süreçte yalnız bırakmayan AGD gençliğimize teşekkür ederiz. Bu ziyaretinizle bizleri memnun ettiniz. Allah sizlerden razı olsun" şeklinde konuştu.

Hatim duasından sonra şehit aileleri ziyaret edilerek ailelere sabır ve başsağlığı temennilerinde bulunuldu. Yapılan ziyaret şehit aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri