İnancımıza ters

Bizbiriz Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Doğan, yılbaşı öncesi vatandaşlara çağrıda bulunarak “Yılbaşı kutlaması bizim inancımızda yok. Kutlamaları protesto edelim. Evimizden çıkmayalım” dedi

Bütün şer odaklarının Müslümanlara saldırmak için güç birliği içerinde olduklarını belirten Doğan,  “Müslümanlar katlediliyor. Müslümanlara zulüm ediliyor. Zalimler her türlü zulüm çeşitlerini Müslümanlar üzerinde deniyor” şeklinde konuştu. Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olmayışının zulmü daha çok artırdığını söyleyen Doğan, şunları kaydetti: “Her şeyden önce bu akan kanın durması için İslam aleminin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekiyor. Ve böyle bir ortamda 2016 yılını 2017 yılına devredeceğiz. Bunun adına şimdi yılbaşı kutlamaları deniliyor. Yılbaşı kutlamalarının içeriğine baktığımız zaman hem inancımıza hem kültürümüze hem karakterimize hem  de yaşantımıza, tarihimize, örfümüze, adetimize aykırı her türlü hareket bu yılbaşı kutlamalarında vardır. Yılbaşı kutlamaları bir Hristiyan adetidir. Bizim kültürümüze, bizim yaşantımıza uygun bir kutlama değildir”

O GÜN BOL BOL DUA EDELİM

“O gün bize düşen, ben Müslümanım demektir.  Kendini Allah’a ait olarak hisseden her Müslümanın yapması gereken, o gece bu kutlamaları protesto etmektir” diyen Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “O gece evden dışarıya çıkmamak gerekir. Bir başkasına mesaj dahi atılmamalıdır. Telefon görüşmesi yapılmamalıdır.  Her atılan mesaj, her yapılan telefon görüşmesi ve her seyredilen televizyon o gün yılbaşı kutlamaları istatistiklerine geçecektir. Gelin birlik ve beraberlik içerisinde olalım. O gece evimizin ışıklarını akşamdan söndürelim. Ne misafir kabul edelim ne de bir misafirliğe gidelim. Işıklarımızı söndürelim, ay ışığı altında Allah’a yalvaralım. Bugün yeryüzünde akan, Müslüman kanının durması için, zalimin zulmünün bitmesi için, mazlumun gözyaşının dinmesi için, ay ışığında Cenab-ı Hakka yalvaralım. Biz, yılbaşı kutlamalarını protesto edelim. Bunu küçük bir protesto olarak görmeyelim.  Bakın biz bir kurban bayramı idrak ediyoruz. Bütün hayvan severler, bütün tabiat severler aslında bütün Müslüman karşıtları bizim kestiğimiz kurbanlara saldırıyorlar. Yok etraf kan gölü oldu, çocuklar korktu, hayvanlar katledildi gibi. Halbuki yılbaşı kutlamalarında milyonlarca hindi katlediliyor. Milyonlarca hindi kesiliyor ama; bir tane hayvan severin, bir tane inanç severin sesi çıkmıyor. Yılbaşı, bizim kültürümüzde, bizim inancımızda yoktur. Şuurlu olalım, bilinçli olalım, birlik ve beraberlikte olalım ki; iyilerle haşrolalım.”

MUHARREM DURSUN

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri