İmzalar Atıldı, Bursa'da 5 Okulu Belediye Yeniden Yapacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamayan 5 okulu yıkıp yeniden yapacak, kullanılmayan köy okullarını da bölge ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edecek. Eğitim kurumlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesini öngören...

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamayan 5 okulu yıkıp yeniden yapacak, kullanılmayan köy okullarını da bölge ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edecek.

Eğitim kurumlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesini öngören protokol, Hünkar Köşkü’nde düzenlenen törenle Vali Münir Karaloğlu ile Başkan Recep Altepe arasında imzalandı. Protokol, kent merkezinde olmalarına rağmen ihtiyaçları karşılamakta zorlanan Zafer, Demirtaşpaşa, Elmasbahçeler, İbni Sina ve Osmangazi İlkokullarının yıkılıp yeniden yapılması ve kullanılmayan köy okullarının yeniden düzenlenmesini öngörüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda sosyal, kültürel, ekonomik, sportif olmak üzere her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, eğitimin de en önemli önceliklerinden biri olduğunu söyledi. Kişi başı geliri 10 bin doların üzerinde olan OECD ülkeleri arasında eğitimin seviyesi bakımından Türkiye’nin çok gerilerde olduğunu ifade eden Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Ortalama eğitim süremiz 6,5 yıl. Yani ortaokul terk seviyesindeyiz. Bunu mutlaka en azından lise düzeyine çıkarmalıyız. Valiliğimiz tarafından yürütülen Eğitime yüzde 100 destek kampanyasında kent olarak iyi bir noktadayız. Ancak sponsorlarımız daha çok bina yapımını üstleniyor. Boş alan üretmek ise bize kalıyor. Kent merkezinde kalan okullarımızı yenilemek ve büyütmek ise ancak kamulaştırmalarla oluyor. Örneğin sadece Elmasbahçeler okulunun yenilenmesi için 9 binayı kamulaştırmamız gerekiyor. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak biz devreye giriyoruz. Valiliğimizle imzaladığımız bu protokolle Zafer, Demirtaşpaşa, Elmasbahçeler, İbni Sina ve Osmangazi ilkokullarını yıkıp, yeniden yapacağız. Özel okullardan kalite olarak hiçbir eksiği bulunmayacak bu okullarımız, aynı zamanda bulundukları bölgelere uygun özgür mimari konseptiyle Bursa’ya değer katacak."

Vali Münir Karaloğlu da Bursa’da açık liselerle birlikte toplam 570 bin öğrenci olduğuna dikkat çekti. Vali Karaloğlu, göç ve nüfus artışına bağlı olarak ortaya çıkan derslik ihtiyaçlarını genel bütçe, yerel yönetimler ve hayırsever destekleri ile karşılamaya çalıştıklarını vurguladı. 40 – 50 yıl önce yapılan mevcut okulların, mahallenin o günkü nüfus yapısına göre yapıldığını ve bu okulların artık ihtiyacı karşılamanın çok gerisinde kaldığını ifade eden Karaloğlu, şöyle devam etti: "Bugün burada Büyükşehir Belediyemizle iki ayrı protokol imzalıyoruz. Birincisi merkezdeki ihtiyacı karşılamayan 5 okulumuzun yıkılıp, derslikleri, spor ve konferans salonları, çevre düzenlemeleri ile yeniden yapılması. İkincisi ise eskiden köy olan mahallerimizde öğrencisi olmadığı için kapatılan ve kullanılmadığı için bakımsız duruma düşen okullarımızın yenilenmesi. Büyükşehir Belediyemiz, bölgenin sosyal ihtiyaçlarına göre bu binaları yeniden düzenlenecek ve okula ihtiyaç duyulduğunda bu biralar okul olarak da kullanılabilecek. Yerel yönetimlerin yerel ihtiyaçlara göre yeniden şekillendiği bir döneme girdik. Belediyemiz fiziki standartları yükseltecek, eğitim kalitesini yükseltmek de bizim işimiz. Onun üzerinde çalışmalarımız da sürüyor."

Daha sonra merkezdeki 5 okulun yıkılıp, yeniden yapılması ile kullanılmayan köy okullarının yeniden düzenlenmesini öngören protokol, Vali Karaloğlu ile Başkan Altepe arasında imzalandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri