İmranlı Myo’da Öğrenciler Eğitim Uğruna Çile Çekiyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde İmranlı’da açılan meslek yüksekokulu (MYO) öğrencileri eğitim uğruna çile çekiyor. Okul ve yurdun bir arada bulunduğu iki katlı bir binada öğrenciler 30 kişilik sınıfta 50 kişi eğitim gördükleri...

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde İmranlı’da açılan meslek yüksekokulu (MYO) öğrencileri eğitim uğruna çile çekiyor. Okul ve yurdun bir arada bulunduğu iki katlı bir binada öğrenciler 30 kişilik sınıfta 50 kişi eğitim gördükleri gibi, yemek şirketinin beğenilmeyen yemekleri nedeniyle yemeklerini kendileri yapıyor, banyo ve tuvaletlerde bulaşık yıkıyor.

4 yıl önce 2 katlı bir binada açılışı yapılan İmranlı MYO, geçen yıl 7, bu yıl ise 50 öğrenci eğitim görüyor. Şartların ve öğrencilerin yetersizliği nedeniyle geçen yıl kapatılan MYO, ilçe halkının ve siyasilerin baskısıyla yeniden öğretime açılmıştı.

Öğrenciler adına konuşan Okul Temsilcisi İbrahim Coşkun, yemekhane olmadığı için bir lokanta ile anlaşıldığını ancak yemeklerin iyi olmaması nedeniyle kendi çabalarıyla yemek yapmak durumunda kaldıklarını ifade etti. 50 öğrenci ile eğitime bu yıl merhaba diyen 2 katlı okulda kötü şartlara rağmen eğitim gördüklerini belirten İbrahim Coşkun, 30 kişilik sınıfta 50 kişi ile eğitim gördüklerini, bu şartlarda yurda da aylık 100 lira vermek durumunda kaldıklarını aktardı. Günümüzde büyük sıkıntılar çekilen işçi ölümleriyle karşı karşıya kalan ülkede ilçede iş güvenliği ve iş sağlığı bölümünde okumaya çalıştıklarını vurgulayan Coşkun, “İş sağlığı bölümü okuyoruz ama kendi sağlık güvenliğimiz yok. Burada çok mağdur durumdayız yetkililere gitmemize rağmen kimse bize yardımcı olmadı.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri