İmkansızlıklar amatör futbolu baltalıyor

Bir zamanlar büyük çekişmelere sahne olan maçları izlemek için insanların para ödediği Amatör Küme futbol maddi imkansızlıklarla mücadele ediyor

Bir zamanlar büyük çekişmelere sahne olan maçları izlemek için insanların para ödediği Amatör Küme futbol maddi imkansızlıklarla mücadele ediyor. Maddi durumu iyi olan birkaç spor severin götürmeye çalıştığı gençlik kulüpleri imkansızlık nedeniyle ya kapanıyor yada küçülme yolunu tercih ediyor. Kurum takımlarının bile bu sıkıntı ile karşı karşıya olduğu amatör küme zaman geçtikçe kan kaybetmeye devam ediyor. Konya amatör kümede birçok takımda bu durumdan etkilendi. Birçoğu kapısına kilit vururken bir çoğu da sadece alt yapı noktasında faaliyetlerini sürdürüyor.

 

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ise bu durumu en aza indirgemek için çeşitli faaliyetlerle bir nebze de olsa kulüplere destek olmak istiyor. Yeni sezonda Amatör Küme Süper Grupta sadece 4 merkez takımı mücadele edecek.  Geçtiğimiz sezon Deplasmanlı Bölgesel Amatör Ligden düşen Konya Gençlerbirliği A takımını kapattığı için bu lige katılmayacak. Siyah-beyazlı ekip faaliyetlerini yaş kategorilerinde sürdürecek. Süper grupta mücadele edecek merkez takımlarının isimleri şu şekilde: Muhasebe Gençlerspor, Stadspor, Maliyespor, Selçukspor.  1. ve 2. Amatör Kümede de durum bundan farksız değil. 1. Amatör Küme takımlarından Mobilyacılar Sitespor destek bulamadığı için kapısına kilit vurmak zorunda kaldı. Adının Mobilyacılar Sitespor olması bu hazin sonu engelleyemedi. Bakıldığı zaman bir oda takımı gibi görünen kulübün imkansızlıklar yüzünden kapısına kilit vurması Konya futbolu açısından acı bir durum. Bu kulüpler amatör futbolun içinde bulunduğu durum için sadece birer örnek. Diğer Amatör kulüplerimizin de durumu farksız değil. Hepsi maddi imkansızlıklar ile boğuşuyor. 1. amatör Kümede ise sadece 6 merkez takımı bulunuyor. Derespor, Konya Başakspor, İhsaniye Gençlerbirliği, Araplarspor, Yeni Meramspor ve Hakimiyetspor yeni sezonda 1. Amatör Kümede mücadele edecek merkez takımları.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri