İmkansızı başarıyor

Konyada iftar çadırında tanıştığı bilek güreşi antrenörünün destekleriyle bu spora başlayan bedensel engelli Ferhat Çıkmaz, hocasının desteğiyle imkansızlıkları bilekleriyle devirmeye çalışıyor

Konya’da yaşayan bedensel engelli Ferhat Çıkmaz, antrenörünün destekleriyle başladığı bilek güreşi sporuyla imkansızlıkları devirmeye çalışıyor. Milli sporcu Ferhat Çıkmaz (33), yaptığı açıklamada, 1 yaşında geçirdiği çocuk felci hastalığı nedeniyle belden aşağı kısmının gelişmediğini ve sakat kaldığını söyledi. 7 çocuklu bir ailenin en küçüğü olduğunu, maddi imkansızlıklar içinde yaşamaya çalıştıklarını belirten Çıkmaz, “Babamı çok küçük yaşlarda kaybettim. Öğrenim hayatımı tamamlayamadım. Çalışma hayatım bu yaşlarda başladı. Herkes okula giderken ben işimin yolunu tutuyordum. Bir de ailenin en küçüğü olunca sıkıntılarınız daha fazla oluyor” dedi.

Ramazan ayında bir iftar çadırında Meram Belediyespor Antrenörü Emin Görmüş ile tanıştığını ifade eden Çıkmaz, şunları kaydetti: “10 yıl önce tanıştığım hocam benim hayatımı değiştirdi. Benim bu sporda başarılı olmam için elinden geleni yaptı. Ben de onun çabalarını boşa çıkarmamak için sürekli çalıştım. Bir apartmanın 7. katında bulunan evimize ellerimi kullanarak inip çıkıyorum. Akülü araba yerine bileklerimi çalıştıracak maraton arabası kullanıyorum. En sonunda başarı kendiliğinden gelmeye başladı. Artık insanlar bana değer veriyor.”
HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Bugüne kadar çıktığı her karşılaşmadan bir madalyayla ayrıldığını anlatan Çıkmaz, şöyle dedi: “İl bazında yapılan şampiyonada aldığım madalyaların sayısını ben bile bilemiyorum. Bedensel Engelliler kategorisinde yapılan müsabakalarda 8 Türkiye birinciliği, 2 Avrupa ve 1 Dünya ikinciliğim bulunuyor. Şimdi 6-14 Eylül tarihlerinde İtalya’da yapılacak olan Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyorum. Amacım burada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek. Yine derece yapacağıma inanıyorum. Ancak bu defa Dünya şampiyonu olarak ülkeme döneceğim. Bileklerimle önüme çıkan engelleri bir bir devirmeye devam edeceğim” Çıkmaz, halter sporuyla da ilgilendiğini, bu dalda da 5 Türkiye birinciliği olduğunu sözlerine ekledi.
AÇLIKTAN ÇOK ZAYIFLAMIŞ
Meram Belediyespor Halter ve Bilek Güreşi Antrenörü Emin Görmüş ise sporcusu Ferhat’ın başarılarının kendilerini çok duygulandırdığını ve sevindirdiğini söyledi. Ferhat ile iftar çadırında tanıştığını dile getiren Görmüş, “Yaşıtlarına göre çok zayıftı. Doğru düzgün yemek yememekten halsiz düşmüştü. Hemen yetkililerle görüştüm. Ferhat’ın düzenli beslenmesi için yetkililer ellerinden geleni yaptı. Yeterli kiloya ulaşınca onunla çalışmaya başladık. Ferhat’ın hep takipçisi oldum. Çünkü bedensel engelli olduğu için hep toplumun kendisini dışladığını düşünüyordu. Ancak bu düşünceyi başarılarıyla yok ettik. Başarılı olmamızda en büyük etken onun çalışkanlığı oldu” diye konuştu. Görmüş, insanların önümüzdeki günlerde Ferhat Çıkmaz ismini başarılarıyla daha çok duyacaklarına inandığını kaydetti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri