'İmanlı gençlik yeni bir dünya kuracak'

Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şubesi'nin düzenlemiş olduğu Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa, İlçe Askerlik Şube Başkanı Sinan Eren, İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğlu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Uzun, Milli Eğitim İlçe Şube Müdürü Onur Kafalı, İlçe Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, Şarkikaraağaç Anadolu Gençlik Derneği İlçe Başkanı Adem Gündüz, Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Halil Yavşil ve çok sayıda misafir katıldı.

Salonu dolduran vatandaşlar programa yoğun ilgi gösterdi. İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda açılış ve selamlama konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şube Başkanı Hasan Uzun gerçekleştirdi. Konuşmasına "İmanlı, inançlı, donanımlı" bir gençlik yetiştirmek istiyoruz sözleriyle başlayan Uzun, "Gençlerimize falan popçuyu, falan topçuyu değil Aliya İzzetbegoviçleri, Malcolm X'leri, Muhammed Mursi'leri, Seyyid Çavuş'ları örnek gösteriyoruz. Sohbetlerimizle , çadır kamplarımızla, okuma gruplarımızla, sosyal faaliyetlerimizle yeni bir gençliğin yetişmesi için mücadele ediyoruz. Bizler inanıyoruz ki bu yetişen imanlı gençlik, yeni bir dünya kuracaktır" şeklinde konuştu.

 

Program, öğrencilerin ilahileriyle ve sinevizyonlarla devam ettikten sonra İlahiyatçı Hasan Basri Balcı'nın sunumuyla devam etti. Balcı, Kudüs'ün İslam dünyası açısından önemi ve bu konuda yapılması gerekenlere değindikten sonra Mekke'nin Fethi'nin bir Müslüman için neler ifade etmesi gerektiğinden bahsetti.

Ardından sanatçı Resul Aydemir, İslami rap konseri ve hoş sohbeti ile programa renk kattı. Program son olarak Siyer-i Nebi yarışması ödül töreni ile sona erdi. 15 okul birincisine gram altın ve 100 TL nakit ödülü verilirken, Ortaokul'da ilçe genelinde ilk üçe giren öğrencilere sırasıyla 3, 2 ve 1 çeyrek altın ödülü verildi. Liselerde ise 1.ye laptop, 2.ye cep telefonu ve 3.ye çeyrek altın ödülü verildi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri