İmanın en güzeli salih amelle olandır

İlahiyatçı Yazar Musa Gün, “Bir insan imanını en güzel, salih amel ile onaylayabilir. Salih amel bir nevi imanın kanıtıdır. Bu nedenle samimiyetle ibadet etmek gerekir” dedi

Ribat Eğitim Vakfı Köy Projesi kapsamında Konya'nın bütün köylerinde programlar düzenliyor. 2015 ilk 3 ayında 11 farklı köy camiinde sohbet programı düzenlendi

Ribat Köy Projesi kapsamında, İsmil Merkez Camii, İsmil Mescit Camii, Orta Konak Merkez Camii, Zincirli Merkez Camii, Acıdort Merkez Camii, Akbaş Merkez Camii, Divanlar Merkez Camii, Hayıroğlu Merkez Camii, Ovakavağı Merkez Camii, Şatır Merkez Camii, Akören Merkez Camiinde irşat programları düzenlendi.

Katılımın yoğun olduğu sohbet programlarında, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İlahiyatçı Yazar Musa Gün ve Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve İlim Heyeti Başkanı Eğitimci Yazar Musap Seyithan vaaz verdi. Geçtiğimiz Cuma günü 2015 yılı için ilk etabın son programı Akören Kışla Merkez Camiinde yapıldı. "İman Salih Amel İlişkisi" başlıklı sohbette İlahiyatçı Yazar Musa Gün, imanın Allah'ın sonsuz güç olduğunu kabul etmek olduğunu ifade etti.

Musa Gün, "İmanı anlamadan, neye iman ettiğimizi bilmeden Müslüman olmamızın imkanı yok. Zaten Müslüman olmadan da ne bir ibadetin, ne bir amelin bir önemi olur. Onun için önce iman etmeliyiz. Peki, iman nedir? İman Allah'ın sonsuz güç olduğunu kabul etmek ve gönülden bunu bütün benliğimizle onaylamaktır. İşte bu noktada salih amel gelmektedir. Bir insan imanını en güzel, salih amel ile onaylayabilir. Salih amel bir nevi imanın kanıtıdır. Bu çerçeveden baktığımızda, Yüce Mevla'mıza hakkıyla inanmak ve onun bizden istediği şekliyle, samimiyetle ibadet yapmak aslında iman için olmazsa olmaz bir şarttır." dedi.

Diğer taraftan konuyla ilgili bir açıklama yapan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ise Ribat Eğitim Vakfının irşat ve aile eğitim programlarının, Konya Merkez ile ilçeleri ile yurt çapında birçok ilde kesintisiz devam ettiğini, bundan sonra da bu çalışmaların tempolu bir şekilde süreceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri