İmam’ın resim sergisi büyüledi

Azeri Ressam İbrahim Rzayev'in Konya'daki atölyesinde eğitim alan imam Muhsin Kaleli'nin yağlı boya tabloları, adeta büyülüyor.
 Meram Yorgancı Camisi'nde imamlık yapan Muhsin Kaleli (46), resme ve fotoğrafa küçük yaşlardan beri ilgi duyduğunu belirtti. İlk imamlığa başladığı Konya'nın Güneydere köyünde boş zamanlarında küçük bir fotoğraf makinesiyle neredeyse tüm köyü fotoğrafladığını ifade eden Kaleli, ilgisinin bir süre sonra resme odaklandığını bildirdi. Merkeze tayininin çıkmasının ardından, Konya'da Azeri ressam İbrahim Rzayev'in Mevlana Müzesi yanındaki atölyesinde resim üzerine eğitim almaya başladığını dile getiren Kaleli, şunları kaydetti: ''Önceleri evimde şovaleyi açıp üzerine tuvali yerleştirerek yağlı boya resimler yapıyordum ancak bu konuda bir ustadan eğitim almam gerektiğini de biliyordum. 6 yıl önce başladığım bu atölyede kendimi daha da geliştirdim. Hafta içi her gün, sabah namazını kıldırdıktan sonra Meram Mevlana Müzesi yanındaki atölyeye gelip, öğleyin yine görevli olduğum camiye yetiştim. Bu 6 yıl çok tempolu geçti ancak insan bir işi sevdiğinde gözüne hiç bir zorluk görünmüyor.'' Şu ana kadar ürettiği yağlı boya resimlerde ağırlıklı olarak Konya ve İstanbul'dan cami manzaraları ve çiçek çizdiğini anlatan Kaleli, ''İlk kişisel sergimi, Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açtım. Çok büyük bir ilgiyle karşılaştım. Sergiye Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ile çok sayıda din görevlisi arkadaşım da geldi. Din görevlilerimiz, benim gibi resim, hat, ebru, minyatür ve musiki gibi güzel sanatlarda kendilerini geliştirebilirler. Konya'da ilk kez yağlı boya resim sergisi açan bir imam olarak camiamıza örnek olduğumu düşünüyorum'' şeklinde konuştu. 
CAMİ CEMAATİ DE RESİM SERGİSİNDE
Kaleli, resim sergisi açtığını görev yaptığı cami cemaatine duyurduğunu belirterek, cemaatin neredeyse tamamının üşenmeyip sergisine geldiğini, kendisini en çok da bunun mutlu ettiğini ifade etti. Kaleli, destek verilmesi durumunda eserlerini İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlerde de sergileyebileceğini sözlerine ekledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri