İmamali Rahman Oyunu Kullandı

Tacikistan’da cumhurbaşkanlığı seçim heyecanı başladı. Ülke genelinde sabah saat 06.

Tacikistan’da cumhurbaşkanlığı seçim heyecanı başladı. Ülke genelinde sabah saat 06.00’da oy verme işlemi başladı. Tacikistan halkı, önümüzdeki 7 yıl için bugün yeni cumhurbaşkanını seçecek.
Seçimlerde 4'üncü kez ada olan mevcut Cumhurbaşkanı İmamali Rahman oyunu başkent Duşanbe’deki 53’nolu okulda kullandı. Aynı okuldaki sandıkta Duşanbe Valisi Mahmadsaid Ubaydullayev de oy kullanan isimlerden biri oldu.

Tacikistan genelinde oy verme işlemi yerel saat ile 06.00’da başladı. Halk ülke genelinde 3 bin 158 sandıkta oy veriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri yerli ve yabancı gözlemciler de takip ediyor. AGİT, BDT, ŞİÖ gibi uluslararası örgütlerden 500 civarında yabancı gözlemci Tacikistan'da bulunuyor.

-SEÇİMLER SAKİN BİR ORTAMDA YAPILIYOR-
Tacikistan genelinde cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alındı. Seçim sandıklarının bulunduğu bölgelerin güvenliği polisler tarafından sağlanıyor. Tacikistan İçişleri Bakanı Ramazon Rahimov, basına yaptığı açıklamasında, seçimlerin sakin bir ortamda yapıldığını ve hiçbir provokasyon olayına meydan vermeyeceklerini kaydetti.
İmamali Rahman ile yarışan diğer adaylar da oyunu kullandı. İlk oy kullanan Komünist Parti adayı İsmail Talbakov oldu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri