İmam Hatiplere algı operasyonu!

TİMAV Genel Başkanı Ecevit Abdullah Öksüz, İmam Hatipliler ile ilgili birilerinin çeşitli algılar oluşturmaya çalıştığını söyleyerek, "İmam Hatiplerin kalitesini sorgulamak kimsenin haddi değildir" dedi

61 ilden, 250 İmam Hatip Okulu'ndan toplamda 430 öğrencinin katıldığı geleneksel hikaye yarışmasının sonucu belli oldu. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen 'Geleneksel Hikaye Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül törenine; TİMAV Genel Başkanı Ecevit Abdullah Öksüz'ün yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı A. Fatih Özboyacı, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, çok sayıda öğretmen, öğrenci, veli ve davetliler katıldı. 1. olan öğrenciye 6 tam altın, 2.'ye 4 tam altın, 2.'ye ise 2 tam altın verildi. Mansiyon ödülü alan 5 kişiye de tablet takdim edildi. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından ödül alan öğrencilerin yazdığı hikayelerin sinevizyon gösterimi yapıldı.

BU YIL 66 PROJEYE DESTEK VERDİK

Böylesine önemli bir programa destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, belediye olarak pek çok hizmet ürettiklerini bunun yanı sıra da; STK'lara önemli katkılar sağlamaya devam ettiklerini aktardı. Bu yıl, 66 farklı STK projesine destek verdiklerine bunlardan sadece birinin de TİMAV'ın geleneksel hikaye yarışması olduğu hatırlatan Başkan Pekyatırmacı, "Biz, bu projeleri çok önemsiyoruz.  Bu projeler ile insanlarımız inşa ediliyor. 3 yıldır vakıflar ve derneklerimiz olan iletişimimizi kurumsal bir yapıya büründürdük. Her yıl Kasım ayı içerisinde proje destek programları kapsamında STK'lardan projelerini alıp inceliyoruz ve desteğimizi veriyoruz. Değerli vakıf ve derneklerimiz var. Projelerin hayata geçmesine elbette katkı sağlayacağız. TİMAV olmasa biz bu işi yapamazdık çünkü faaliyet kolumuz farklı. Projelerin sayısının artmasını umut ediyoruz" dedi.

KALİTEMİZİ SORGULAMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL!

TİMAV olarak özelde İmam Hatiplere, genelde ise gençliğe yatırım yaptıklarını dile getiren TİMAV Genel Başkanı Öksüz de  aynı zamanda bilgi, düşünce ve strateji üretmek üzere kurulduklarını da ifade etti. Birçok projeye imza attıklarının altını çizen Öksüz, şunları kaydetti: "Hikaye yarışmamız, bir marka haline geldi. Selçuklu Belediyesi'nin ise projemize önemli katkıları var. Bu yıl, yarışmaya 60'ın üzerinde şehirden katılım oldu. Yüzlerce okulumuzdan, yüzlerce hikaye bizlere ulaştırıldı. Hikayeleri okuduğumuzda öğrencilerimizin gönül dünyasındaki zenginliklerin bir kez daha farkına vardık. Öğrencilerimizin yine hangi gaye ile bu hayatı yaşadığını gördük. İmam Hatipler ile ilgili son dönemde çok değişik söylemler var. Bir algı operasyonu yapıyorlar. Bilenler de bilmeyenler de İmam Hatipler ile ilgili konuşuyor. Biz de bunları yapanlara diyoruz ki, 'Gelin aramıza sevgi ve muhabbet nasılmış' bir görün. İmam Hatipler de eğitimin kalitesinin düştüğünü de söylüyorlar. Eğer  bu gerçeği yansıtıyorsa bu salonda böyle bir kalabalık ve coşku olur muydu? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı da İmam Hatiplidir. Eğitimi sıralara ve sınıf ortamlarına hapseden bir anlayışa sahip değiliz. Bizim eğitimdeki anlayışımız, beşikten mezara kadardır. İmam Hatipler, bu anlayışla hareket eder. Kimse İmam Hatiplerin kalitesini tartışmaya yeltenmesin. Bu kimsenin haddi değildir."

EMRE ÖZGÜL
 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri