‘İller Bankası’nın yerini bilmeyiz!’

Seçim çalışmalarını merkez ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıtarak başlatan Saadet Partisi, Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkan adayları ile birlikte sahaya indi.
İLK DURAK EĞİTİM-BİR SEN
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Ahmet Selim Laleli, Karatay Belediye Başkan Adayı Mehmet Şen ve Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman’ın da aralarında bulunduğu Saadet Partili heyet ilk ziyaretini Eğitim-Bir-Sen Konya Şubesi’ne yaptı. Ziyarette konuşan Eğitim-Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, “SP’li adayları kamuoyu ve Konyalılar yakından tanıyor ve teveccüh gösteriyor. Kendilerine başarılar diliyorum. Ülkemiz ve Konyamız için hayırlı olsun” dedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu da, seçim çalışmalarına aday tanıtım programı ile start verdiklerini söyledi. Tolu, “Bu seçimin Konyamıza hayırlar getirmesi için mücadele edeceğiz. Bütün aday ve teşkilatlarımızla birlikte tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özkafa ise yaptığı konuşmada Saadet Partisinin sendikalara verdiği öneme dikkat çekti. Özkafa, “Biz Milli Görüş kadroları olarak sendika faaliyetlerini önemsediğimizi sadece lafla değil icraatlarımızla da ortaya koyduk. Hatırlarsınız 54. Erbakan hükümeti dönemi işçi, memur ve çalışanın hakkının gözetildiği dönemdi. Biz çalışma arkadaşlarımız ve belediye meclisimizin aldığı kararla ek ödemeler yaptık ve memurumuzun emeğini gözettik. Bu tip yardımlarımızdan dolayı da birçok soruşturmaya muhatap olduk. İşçi arkadaşlarımızda en çok maaş artışının olduğu dönemdir bizim dönemimiz. İşçi ve memur haklarını sonuna kadar savunuyoruz” dedi.
ÖZKAFA’DAN ‘İLLER BANKASI’ GÖNDERMESİ
Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapmış olduğu hizmetlere de kısaca değinen Özkafa, hiç borç almadıklarını tamamen kendi kaynaklarından istifade ettiklerini dile getirdi. Özkafa şunları söyledi: “20 yıllık döneme bakıldığı zaman bizim Hükümet dönemimiz hariç, faize çuvalla para gitti. Biz çalışanlarımıza bütçeden bir pay ayırıyoruz, 50 katrilyonu yakalamıyor. Ama Türkiye her yıl 55–60 katrilyon faiz ödüyor. Biz bunu işçimize, memurumuza ve emekçimize aktarsak gelirleri üçte bir oranında artış sağlanmış olur. Bir misal verecek olursak belediyelerin borç aldığı İller Bankasının Ankara’da yeri nerededir, bendeniz bilmiyorum! Hiç önünden ve semtinden geçme ihtiyacı hissetmedik. Borcunuz sıfır oldu mu 50 kuruşa da su hizmeti verirsiniz.”
KONYA, SAADETLİ ADAYLARI BAĞRINA BASTI
Alaaddin Bulvarı’nda esnaf ile buluşan adaylar, önümüzdeki yerel seçimler için destek istedi. Yeniden borçsuz belediyeye kavuşmak, suyu ve ulaşımı en ucuz şehir haline getirmek için tekrar başkanlık görevine talip olduklarını ve Konya’ya hizmet için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da canla başla çalışacaklarını ifade eden Saadetli adaylara esnaf yakın ilgi gösterdi. Bazı esnaflar, 30 Mart sabahında belediyeleri yeniden halka açacakları dönemi özlediklerini ifade etti. Esnaflar reklâm değil, hizmet belediyeciliği istediklerini belirterek, seçim çalışmalarında başarı dileklerini iletti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri