''İllaki Şu Firmalara Soruşturma Açacağım' Gibi Bir Yaklaşım Son Derece Yanlış'

TBMM Genel Kurulu'nun 137. birleşimi saat 14.00'de yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Kamuoyunda torba kanun tasarısı olarak bilinen 'İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde...

TBMM Genel Kurulu'nun 137. birleşimi saat 14.00'de yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Kamuoyunda torba kanun tasarısı olarak bilinen 'İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın son bölümü olan 6. bölümü üzerinde konuşmalar yapılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Öncelikli olarak, Bakanlığımız her ne işlemi yapıyorsa mutlaka yasalara, hukuka, Anayasa'ya uygun yapıyordur ve yapmak zorundayız. Dolayısıyla herhangi bir şirket, herhangi bir işletmeye yönelik olarak bir soruşturma açılabilmesi için ortada bir suç unsurunun, teftişlik bir unsurun olması gerekir. Böyle bir durum yokken 'İllaki ben şu, şu, şu firmalara yönelik bir soruşturma açacağım.' gibi bir yaklaşım içerisinde bulunmak son derece yanlış olur. Diğer bir husus da şu: Biz hiçbir firmayı diğerinden ayırt edemeyiz, şartlar ne ise, ihale sözleşmesinde, şartnamede yer alan hususlar bellidir ve her bir ihalede yer alan kamu kurum mensubu arkadaşımızın da o hususlara uyması gerekir diye düşünüyorum." diye konuştu.

    Milletvekillerinin soruları cevaplayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Kamu İhale Kurumu'na yönelik bir soruya "'Özellikle yüzde 50-50 pay sahibi olması hâlinde ne olacak?' Bununla ilgili, mevcut tasarımızda herhangi bir husus yok ama en kısa sürede bununla ilgili bir çalışmayı mutlak surette yapacağız. Onu özellikle ifade etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

    17 Aralık-25 Aralık sürecinde bir yolsuzluk kılıfı adı altında Türkiye'de bir darbe girişimi yapılmaya çalışıldığını iddia eden Elvan'a muhalefet sıralarından tepki geldi. Milletvekilleri, "Ne darbesi ya, ne alakası var! Hırsızlığa darbe olur mu Sayın Bakan? Darbeyi siz yaptınız, siz! Ayakkabı kutularını nereye koyuyorsunuz? Hırsızlığa müdahale darbe olmaz." ifadelerini kullandı.

    Tepkiler üzerine Elvan, "Ancak bugüne kadar, ben şunu ifade edeyim değerli arkadaşlar, bakın, şu on iki yıllık süre içerisinde zaman zaman -hatırlayınız- değişik bakanlıklarda, Kamu İhale Kurumu'nda, biliyorsunuz birtakım şeyler oldu, yasadışı iş ve işlemler yapanlar varsa bunlarla ilgili soruşturmalar oldu, hatta tutuklamalar söz konusu oldu. Buna yönelik olarak Hükümetimiz 'İşte şu şudur, bu doğru değildir.' gibi herhangi bir açıklamada da bulunmadı. Eğer suç işleyen herhangi birisi varsa mutlaka suçunu çekmesi gerekir diye düşünüyorum. Ama o süreç farklı bir süreçti. O süreci tüm Türkiye'nin çok iyi algılaması gerektiğini düşünüyorum, çok iyi anlaması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

    MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise "Hırsızlar kurtulmasın bu arada bizim derdimiz o." dedi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı yeni uçakla ilgili bir soruya da Elvan, "Elimde teknik veriler yok, uçağın ne kadara mal olduğu vesaire. Ama şu kadarını ifade edeyim: Başbakanımızın yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu gün alınmış bir uçak değildir. Bunu özellikle söylüyorum, daha önceden başlatılmış olan yani Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olduğu süreçte alımı başlatılmış olan bir işlemdir. Dolayısıyla sanki Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu gün, aynı gün, yeni bir uçak almış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor; bu, doğru değil. Bunun süreçleri çok önceden başlatılmıştır. Ama bunun fiyatı ve diğer konulardaki bilgiler teknik olarak elimde yok, onları bilahare sizlere yazılı olarak aktaralım." karşılığını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri