İlkokul mezunu kadının okuma azmi

Seydişehir ilçesinde 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Döndü Çetin, 25 yıl sonra dışarıdan ilköğretimi bitirdi. Çetin, hukuk fakültesini kazanıp avukat olmak yer alıyor.
Konya'nın Seydişehir ilçesinde 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Döndü Çetin, 25 yıl sonra dışarıdan ilköğretimi bitirdi. Çetin, hukuk fakültesini kazanıp avukat olmak yer alıyor.
İlkokul diploması aldıktan sonra okula gitmeyen Döndü Çetin, 25 yıl sonra başladığı açık ilköğretim okulunda bir sene içinde 6, 7 ve 8. sınıf derslerini vererek 95 not ortalamasıyla döneminin birincisi olarak ilköğretim mezunu oldu. Eşi Bahattin Çetin (40) ile beraber değirmende çalışan, 2 ve 5. sınıfta okuyan 2 çocuğu olan Döndü Çetin, bütün değirmen makinelerini kullanırken, aynı zamanda hedefindeki avukatlık mesleği için büyük çaba sarf ediyor. Değirmende boş kaldığı zamanlar ders çalışan Döndü Çetin, bu yıl açık liseye başlarken, en yakın zamanda tüm dersleri vererek üniversite sınavına girmek ve hukuk fakültesini kazanmak istiyor.
Döndü Çetin, geçen yıl ilköğretime başladığını ve bitirdiğini anlatarak, "Bu yıl ise açık liseye başvurdum. Televizyon programlarında dizi yerine devamlı eğitici ve çoğunlukla ise ekonomi programlarını izliyorum. İdealim avukat olmak. Değirmende eşim olmadığı zaman bütün makineleri kullanmayı bildiğim için eşimin eksikliğini hissettirmeyerek işleri yürütüyorum. Ev işlerine çok fazla zaman ayıramıyorum ama hayatım iş, ders ve ev işleri arasında geçiyor. Her zaman üç kitap dükkanda, dört beş kitap da evde var. Boş vakitlerimde ders çalışıyorum. Gençlere tavsiyem aktif olsunlar ve ayakları üstünde durmayı bilsinler" dedi.
Döndü Çetin, kendisi olmadığında çocuklara kayınvalidesinin baktığını belirterek, teşekkür etti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri