İlk kez Müslüman askerlere iftar

Hollanda Savunma Bakanlığı ilk kez Müslüman askerlerine iftar verdi

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ev sahipliğinde Soesterbeg kentindeki Askeri Havacılık Müzesi'nde düzenlenen geleneksel iftar programına, Hollanda'nın kara, hava ve deniz komutanlıkları temsilcileriyle, çeşitli rütbelerde Müslüman asker ve sivil personel katıldı.
Hollanda ordusunda manevi rehberlik yapan Binbaşı Suat Aydın'ın 7 yaşındaki kızı Cennet Aydın'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim'le başlayan program, ardından saygı duruşuyla devam etti.
Sanatçı Ömer Kadan'ın Hollandaca ve Türkçe seslendirdiği türküleriyle renk kattığı gecede ev sahibi olarak bir konuşma yapan Hollanda Hava Kuvvetleri Komutanlığı 2. Başkanı Tümgeneral Ton Tieland, iftar vesilesiyle misafirleri ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.
Dünya genelinde milyonlarca Müslümanın oruç tuttuğunu belirten Tieland, iftarın bu açıdan son derece önemli olduğunu ifade etti.
Hollanda Hava Kuvvetleri'nin Savunma Bakanlığı adına ilk kez bir iftar programına ev sahipliği yaptığını dile getiren Tieland, bu çerçevede Amerika'da olduğu gibi küresel düzeyde gerçekleşen iftar programlarına eşlik ettiklerini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri