İlk isteği yemek ve su olmuş

Beyşehir ilçesinde kaybolduktan 20 saat sonra ailesinin yaşadığı çadırdan 5-6 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda çalılıkların arasında bulunan 2 yaşındaki kız çocuğunun ilk isteği ''yemek'' ve ''su

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yeşildağ beldesi yakınlarında kurdukları çadırda yaşamını sürdüren Çelik ailesinin 2 yaşındaki çocukları Songül Çelik, kaybolduktan 20 saat sonra bulununca hemen Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük çocuk, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Hastane yetkilileri, hastanenin Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Çelik'in sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Yeğeninin başında bekleyen amca Kahraman Çelik, olay günü arabanın içinde oynayan yeğeni Songül sıkılınca arabadan kardeşinin indirdiğini söyledi.
   
3-4 adımdan oluşan ayak izi yol göstermiş
   
Songül'ün olmadığını annesi fark edince etrafta aramaya başladıklarını belirten Çelik, kendi çabaları sonuç vermeyince yetkililere durumu bildirdiklerini dile getirdi.

Yeğeninin 3-4 adımdan oluşan ayak izlerinin kendilerine yol gösterdiğine dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:

''Çocuk çalılıkların arasında ağlarken önceki gün bulundu. Çok üşümüştü. Çok acıkmış. Bizden ilk isteği ''yemek'' ve ''su'' oldu. Hastaneye geldiğimizde çok ağladı. Eline simit verince durdu. Yeğenimin başına bir şey gelmemesi ve soğuktan donmamış olmasını Allah'ın mucizesi olarak yorumluyoruz. Küçücük bir çocuk gece boyunca başına bir şey gelmemiş olması bizi hayrete düşürdü. Çok sevindik. Hatta yeğenimin bulunmasıyla birlikte aynı gün çifte sevince boğulduk. Yengem de bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Aileye 10'uncu çocukta katıldı.

Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü ise bulunduğunda bilinci yerinde olan kız çocuğunun yüzündeki yapraklardan yola çıkarak uyuduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Ünlü, çocuğun bulunduğunda ilk olarak aç olduğunu söyleyerek ağladığını bildirdi.

İlçeye bağlı Yeşildağ beldesi yakınlarında kurdukları çadırda yaşamını sürdüren Çelik ailesinin 2 yaşındaki çocukları Songül Çelik, üç gün önce öğle saatlerinde kaybolmuş, ailenin ihbarı üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri çocuğun bulunması için çalışma başlatmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri