"İlk işim lükse son vermek olacak"

CHP Meram Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan Mehmet Gayretli, kazanması durumunda Meram Belediyesi'ndeki lüks araçları satışa çıkararak göreve başlayacağını belirterek, “Vatandaş, ayrıca harcadığımız paranın nereye gittiğini de bilecek” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meram Belediye Başkan adayını belirledi.  Konya parti il binasında düzenlenen bir toplantı ile Mehmet Gayretli, CHP Meram Belediye Başkan Adaylığını açıkladı. Toplantıya aday Gayretli'nin yanı sıra; CHP Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, yönetim kurulu üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. 32 yaşında olduğunu söyleyen başkan adayı Mehmet Gayretli, Meram'da bir değişimin gerekliliğine inandığını söyledi. Gayretli, “Kimsenin Meramlının aklıyla alay etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

BELEDİYEDEKİ LÜKS ARAÇLARI SATACAĞIZ!

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçiminden bir gün sonra seçilmesi durumunda 1 Nisan’dan itibaren ilk işinin makam odasının kapısını, söküp atmak olacağını dile getiren Gayretli, ikinci işinin ise satışa çıkar çıkmaz halkın parası ile belediye başkanının şahsına tahsis edilen lüks otomobillerin hepsini satmak olacağını aktardı. Üçüncü iş olarak da belediye giderlerinin yıllık vatandaşlar ile paylaşılacağını kaydeden Gayretli, “Vatandaşlarımızın paraları nelere harcanmış, neler kazandırılmış bir inceleyeceğiz. Hangi konserlere kaçar milyon lira harcanmış bir bakacağız. Bu raporu hazırlayıp halkımızla paylaşacağız. Herkes neyin ne olduğunu bilecek. Çünkü saydam belediyecilik, sosyal belediyecilik bunu gerektirir” şeklinde konuştu.

YATIRIMI MERAM VE HALKINA YAPACAĞIZ

Bu açıklamaların ardından belediye başkanlığını kazanması durumunda hayata geçireceği projeler ile ilgili de bilgiler veren Gayretli, daha sonra şunları kaydetti: “Meram’ın cazibe merkezi haline gelmesi gerek. Yeşiliyle, havasıyla Meram, insanları kendine sürükleyebiliyor, doğru ama yetmez. Dünya çapında kültürel etkinliklerin Meram’da gerçekleşmesi için Meram Kültür ve Kongre merkezi ile büyük bir yatırıma imza atacağız. Biz gençlerimize, bedava çay, bedava kek vaat etmiyoruz. Biz gençlerimize, meslek öğretmeyi, eğitimini tamamlayanlara mesleğini icra etmeyi, biz gençlerimize Genç İstihdam Kooperatifi’ni vaat ediyoruz. Kadınlarımız, ev hanımı kadınlarımız, analarımız… Onlar evlerinde el işleri, gıda ürünleri üretecekler belediye onlardan alacak, pazarlayacak ve satacak. Biz kadınlarımıza, Kadın İstihdam Kooperatifi’ni vadediyoruz. Çalışan annelerin en büyük sorununu ortadan kaldıracağız. Meram’da Gündüz Bakım Evlerini yapacağız. Annelerimiz çocuklarını iş saatinde belediyeye emanet edecek. Onlar rahat edecek, çocuklar mutlu olacak. Artık eskiyen eşyalar, kıyafetler çöp olmayacak, insanlar kime versek diye düşünmeyecek. Meram’ın bir eşya, kıyafet kumbarası olacak ve bu kumbara ihtiyaç sahiplerine derman olacak. Kentsel dönüşümün yaralı kenti Meram’dır. Şükran mahallesindeki, Aksine Mahallesindeki kentsel dönüşüm projesi mahalle halkını çok yaraladı. Biz 1 Nisan itibariyle bu projelerde halkın menfaatini gözeterek bir çalışma yapılmasını, Sorunsuz Kentsel Dönüşümü vaat ediyoruz. Meram halkı istihdam için Karatay ve Selçuklu’ya mahkum bırakıldı. Organize sanayi bölgeleri, Özel Sanayi Bölgeler, AVM’ler için insanlar Meram’ın bir ucundan buralara gitmek zorunda kalıyor. Bakın; Meram tarıma ve hayvancılığa açık bir bölge. Neden komşularımızla birlikte bu alanda bir çalışma yapmayalım? Biz Meram’ı Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi yapmayı vadediyoruz. Bu bölgenin uzağındaki mahallelerimizi de bir kenara atmayacağız. Onları da unutmadık. Onlarla da Köy-Kent Kalkınma Projemizi hayata geçirerek köyden kente üretimi arttıracağız. Ayrıca Şehir dışından Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne öğrenim görmek üzere gelen öğrencilerimizin her eğitim ve öğretim yılının ilk 3 ayı boyunca ulaşım imkanlarını Büyükşehir Belediyemize ait araçlarda kullanmak üzere el kart giderlerini biz karşılayacağız.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri