İlk haftada zirve Fenerbahçe’nin oldu

Spor Toto Süper ligde ilk hafta perdesi 16 golle açıldı.
Kulüplerin gelirlerinin aratması nedeniyle ligin bu yıl daha da çekişmeli geçeceği daha ilk haftadan ortaya çıkarken, 4 maçı ev sahibi, 3 maçı deplasman takımları kazandı, 2 karşılamada ise eşitlik bozulmadı. Ligde, ilk haftanın lideri Fenerbahçe olurken, Konyaspor ise Bursaspor yenilgisiyle 14. sırada yer aldı.

Spor Toto Süper ligde, ilk hafta yapılan maçlarda, en farklı galibiyeti Antalyaspor’u seyircisizi maçta 4-0 yenen Fenerbahçe aldı. İki karşılaşmada ise gol sesi çıkmadı. Şampiyon adaylarından Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor kazanırken, sezona büyük umutlarla başlayan Gaziantepspor, Eskişehirspor ve Gençlerbirliği ise haftayı 1’er puanla kapattı. Fenerbahçe’den semih, Trabzonspor’dan Teofilo, rakip fileleri 2’şer kez havalandırarak gol krallığı yarışında ilik haftayı ön sırada kapattılar.

Ligin ilk haftasında, hakemler 40 kez sarı ve bir kez de kırmızı karta başvurdu. En çok kart; 7 sarı ve biri kırmızı kartla, Bucaspor-Beşiktaş maçında çıktı. Böylece, Bucaspor’un başarılı futbolcusu Ediz, sezonun ilik kırmızı kart futbolcusu oldu. Sivasspor-Galatasaray ve Bursaspor-Konyaspor maçlarında 6’şar kez sarı kart gösterilirken, Eskişehirspor-Gençlerbirliği maçında ise sadece bir sarı kart çıktı. Ligde haftanın sonuçları şöyle: Gaziantepspor-Kasımpaşa: 0-0 Sivasspor-Galatasaray: 2-1 Bucaspor-Beşiktaş: 0-1 Eskişehirspor-Gençlerbirliği: 0-0 Ankaragücü-Trabzonspor: 0-2 Kardemir Karabükspor-Manisaspor: 2-1 Fenerbahçe-Medical Park Antalyaspor: 4-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor: 0-2 Bursaspor-Konyaspor: 1-0

Spor Toto Süper ligde 2. haftanın perdesi ise Cuma günü saat 21.00’de oynanacak Konyaspor-Eskişehirspor ve Kayserispor-Kardemir Karabükspor maçlarıyla açılacak. Cumartesi günü; aynı saatte Medical Park Antalyaspor-Sivasspor ve Beşiktaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçları yapılacak. Pazar günü; saat 20.00’de: Gençlerbirliği-Gaziantepspor, 21.00’de Galatasaray-Bursaspor ve 22.00’de Manisaspor-Ankaragücü karşı karşıya gelecek. İkinci hafta perdesi, pazartesi günü saat 21.00’de yapılacak Kasımpaşa-Bucaspor ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarıyla kapanacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri