İlk aday Yılmaz Vural

Yeni sezonu Bank Asya 1. Ligde geçirecek olan ve gelen transfer yasağı ile moral kaybeden Konyaspor, teknik adam sorunun bu hafta içinde çözmenin hesaplarını yapıyor

Yeni sezonu Bank Asya 1. Lig’de geçirecek olan ve gelen transfer yasağı ile moral kaybeden Konyaspor, teknik adam sorunun bu hafta içinde çözmenin hesaplarını yapıyor. Öncelikle Vural ile masaya oturacak olan temsilcimizde 2. aday Cemal Gürsel Menteşe

 

Konyaspor’da, teknik direktör sorunu hafta sonuna kadar çözülecek. FİFA’nın Milos’un alacağına karşılık vermiş olduğu 500 bin liralık cezanın hafta sonuna kadar ödenmesi konusunda da para arayışı devam ediyor. Konyaspor basın sözcüsü İlker Özkan, Milos’un cezasıyla birlikte Robak’ın transfer taksitini ödemek için çalıştıklarını ve Konya’nın bunu gerçekleştirebilecek güce sahip olduğunu söyledi. Özkan, FİFA’nın vermiş olduğu 2 dönemlik transfer yasağı cezasında yürütmenin durdurulması için yapılan itirazın reddedilmesinin ardından resmi yazıyı beklediklerini açıkladı. Resmi yazının gelmesinin ardından teknik direktör konusu çözümlenecek.

Basın sözcüsü İlker Özkan, teknik direktör Yılmaz Vural’ın takımı tanıdığını, bu nedenle her ne kadar “ceza kalkmazsa gelmemin bir anlamı yok” şeklindeki açıklamalarına rağmen öncelikle Yılmaz Vural ile masaya oturacaklarını belirtti. Yılmaz Vural gelmemesi halinde alternatif isimlere dönülecek.  Bunların arasında da ilk sırada Cemal Gürsel Menteşe’nin yer aldığı bildirildi. Basın sözcüsü Özkan, “Cemal Gürsel Menteşe Konya’da yıllarca futbol oynadı. Kendisi artık Konyalı oldu. Konya’yı da yakındana tanıyor. Geçene yılda Gaziantep’te iyi bir alt yapı oluşturdu. Anlaşma olursa kendisiyle çalışmaktan memnun oluruz” diye konuştu.  Özkan, diğere adayların isimlerini şimdilik açıklamak istemediklerini de sözlerine ekledi.

FİFA’nın vermiş olduğu transfer yasağı nedeniyle alt yapıdan gelen gençleri değerlendireceklerini, bunun da ilk kez Konyaspor adına önemli bir şans olabileceğini belirten basın sözcüsü İlker Özkan, yeni sezon kadrosu konusunda da açıklamalar yaptı. Geçen yıl kadroda bulunan futbolcuların önemli bir bölümünün kadroda yer alacağını, Başkan Bahattin Karapınar’ın Adnan ve Veli ile görüşerek takıma dönmeleri konusunda ikna ettiğini söyleyen basın sözcüsü Özkan, açıklamasını şöyle sürdürdü.

“Adnan ve Veli de dönmesi halinde ideal 11 hemen hemen korunmuş olacak. Kadromuzda 5 yabancı futbolcu var. Kere’yi kiralayabiliriz de, kadromuzda tutarak dönüşümlü olarak oynatabiliriz. Alt yapıdan gelecek futbolcularımızın kendilerini gösterme adına önemli biri sezon olacak. Futbolcularımıza güveniyoruz. Onlarla birlikte küme düştük, birlikte Konyaspor’u başarıya götürmek istiyoruz. Kendilerine güveniyoruz.”

Konyaspor basın sözcüsü İlker Özkan, bazı futbolcuların ücretinin yüksek olduğu, bununu bir sorun olup olmayacağı konusundaki sorumuzu ise şöyle yanıtladı. “Evet, bazı futbolcularımızın ücretleri yüksek. Ama, kendileriyle görüşerek Bank Asya 1. ligine göre fiyat indirimi isteyeceğiz. Bunu tüm futbolcularımızın kabul edeceğine inanıyoruz.” Öte yandan, Konyaspor başkanı Bahattin Karapınar, dün İstanbul’a giderek Futbol Federasyonu başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar’ın yapmış olduğu toplantıya katıldı.

ALTYAPI SEÇMELERİ TEMUZ’DA

Konyaspor’un alt yapısına yeni isimlerin kazandırılmasına yönelik yapılacak olan seçmelerin tarihleri açıklandı. Yapılan açıklamaya göre; 1994-1995-1996 doğum tarihlerinde olanların seçmeleri 9 Temmuz Cumartesi günü, 1991-1992-1993-1994 doğumluların seçmeleri ise 10 Temmuz Pazar günü yapılacak. Seçmeler ile ilgili bilgi almak isteyenler Gençlik Geliştirme Merkezi 3215599 Nolu telefonundan gerekli bilgileri alabilirler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri