İlk 100'de 12 Konyalı var

YKS’de derece yapan öğrencilerle bir araya gelen Vali Vahdettin Özkan, başarıların iyilikte kullanılmasının önemine değindi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da İlk beş bine giren Konyalı öğrenci sayısının yüzde 25 arttığını kaydetti

Konya Valisi Vahdettin Özkan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 100’e giren Konyalı öğrencilerle buluştu.
Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’da gerçekleşen buluşmada öğrencilere hitap eden Vali Özkan, İsrail’in son saldırılarından duyduğu üzüntüyü ifade ederek İsrail'in zulmünü lanetledi.

KENDİNİZ, TOPLUM VE DÜNYA İNSANLIĞI İÇİN FAYDALI OLUN

Vali Özkan, konuşmasında eğitim ve teknoloji vurgusu yaparak gençlere toplumlarına fayda sağlamaları gerektiğini hatırlattı. Eğitimde elde edilen başarının iyilik ve güzellik için kullanılması gerektiğini belirten Vali Özkan, “Sizler, en iyi eğitimi almış, en başarılı öğrencilerimizsiniz. Ailelerimizle, öğretmenlerimizle beraber hem kendiniz için hem toplumumuz için hem de bütün dünya insanlığı için hayra güzelliğe vesile olabilecek gençlerimizsiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz, sizi tebrik ediyoruz” diye konuştu.
Ekonomik, teknolojik ve sanayi alanlarındaki güçlenmenin önemine değinen Vali Özkan, gençlerin küresel menfi akımlara karşı korunması gerektiğini vurguladı. “Manevi değerlerimizin muhafazası ile sizin eğitimdeki başarınız ve bunu üretime dönüştürmeniz kalkınmamızın lokomotifi olacaktır” diyen Vali Özkan, gençlerin bu alandaki öncülüğünü kutladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya gururu olan öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek, “Aynı zamanda bir veli olarak sürecin ne kadar zor, meşakkatli, zahmetli olduğunu hem gençlerimiz hem de aileler için biliyoruz. Onun için anne babaları da kutluyorum” dedi.

İLK YÜZDE 12 KONYALI

Türkiye’nin büyük ve güçlü olma zorunluluğu olduğunu vurgulayan Başkan Altay, şunları kaydetti: “Yetişmiş insan kaynağı bizim en önemli sermayemiz. Sizler üniversite eğitimlerinizden sonra da memleketimizin gelişmesine çok önemli katkılar sunacaksınız. İlk beş bine giren öğrenci sayımız neredeyse yüzde 25 artmış. İlk yüzde 12 arkadaşımız var. Gittiğiniz zaman Konya’mızı unutmayın. Aileleriniz burada ama şehrimize de inşallah önemli katkılarınız olur. Hepinize başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Şehrimizi en güzel şekilde temsil ettiniz.”
İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi alçakça bir suikastla katletmesini ve Gazze’deki soykırımını lanetlediklerini belirten Başkan Altay, Heniyye’nin ailesi, Filistin halkına ve İslam dünyasına başsağlığı dileğini yineledi.
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de başarı elde eden öğrencileri tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri