İlhan Palut’un aklı savunmada 

İ.H. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut’un aklı Galatasaray maçı öncesinde defans hattında. Palut savunmada iki oyuncunun kart cezalısı olması nedeniyle o bölgede yapacağı alternatifleri düşünüyor  

İttifak Holding Konyaspor Galatasaray maçının son antrenmanını bugün İstanbul’da yapacak.  Yeşil-beyazlı ekip son antrenmanın ardından  maç saatini beklemeye başlayacak. İ.H. Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut’un aklı Galatasaray maçı öncesinde defans hattında. Palut savunmada iki oyuncunun kart cezalısı olması nedeniyle o bölgede yapacağı alternatifleri düşünüyor  

Süper Lig'in Konyaspor, sahasında Hatayspor'u konuk etti. Maçın 90 dakikasında gol sesi çıkmayarak iki takımda sahadan 0-0'lık eşitlikle ayrıldı. 

Bu maç öncesinde yeşil beyazlılarda ceza sınırında Abdülkerim Bardakçı ve Nejc Skubic bulunuyordu. Abdülkerim 65. dakikada sarı kart görerek cezalı duruma düşmüştü. Skubic ise 90. dakikada Hatay ceza sahasında yerde kaldığı pozisyon sonrasında penaltı bekledi. Ancak hakem Atilla Karaoğlan aynı görüşte değildi. Bu kararı beğenmeyen Slovenyalı futbolcu hakeme itirazda bulundu. Bu itiraz sonrasında sarı kartla cezalandırılan Skubic, Abdülkerim ile birlikte ligin 38. haftasında deplasmanda oynayacakları Galatasaray karşılaşmasında cezalı duruma düştü.  Maçın 90 dakikasının tamamlanmasının ardından Skubic'in itirazları devam etti. Hakem Atilla Karaoğlan bir sarı kart daha gösterdi. 

Bu iki oyuncunun cezalı duruma düşmesi savunma hattını sıkıntıya soktu. Bu sezonda şuana kadar oynanan tüm maçlarda 90 dakika forma giyen Nejc Skubic Galatasaray karşısında takımını yalnız bırakacak. Başarılı sağ bek oyuncusunun mevkisinde kimin oynayacağı ise merak konusu. Alternatif olarak sağ bek oynayan Adil Demirbağ’ın bir başka cezalı stoper Abdülkerim’in yerinde oynama ihtimali çok daha yüksek görünüyor. İlhan Palut’un Skubic’in mevkisinde uzun süredir forma giymeyen Barış Yardımcı’ya forma vermesi yada farklı bir savunma dizilişi ile Jevtovic’i stopere  Adil’i ise tekrar sağ beke çekmesi bekleniyor.  Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut’un Galatasaray karşısına nasıl bir diziliş ve savunma anlayışı ile çıkacağı  maç saatinde netlik kazanacak. 

SPOR SERVİSİ 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri