İlhan Palut Sityá'da Israrcı

Konyaspor’un kanatları transfer gündeminde. Geçtiğimiz sezonu Süper Lig’in zirvesinde bitiren sol bek Guilherme Sitya Çaykur Rizespor’un gündeminde

Daha önce Konyaspor’u çalıştıran Karadeniz ekibinin teknik direktörü İlhan Palut’un Sitya’yı kadrosunda görmek istediği ve yönetime transferi konusunda rapor verdiği ifade edildi.
Brezilyalı futbolcu, oynadığı futbolla Süper Lig’de istatistiklerin başında geliyor. Bugün kadar sahada 2 bin 700 dakika kalarak, ligde en çok forma giyen isim olma başarısı gösteren Sitya, skora da en çok katkı veren futbolcu oldu. Bu sezon 2 kez gol sevinci yaşayan ve 7 de asist yapan Sitya, pas istatistiğinde de ön plana çıkıyor. Uzun pasta 2.88 başarı ortalaması yakalayan yeşil-beyazlı futbolcu, bugüne kadar forma giydiği müsabakalarda 1.85 şut pası ve 1.2 anahtar pas ortalaması ile oynayarak, takımına önemli katkılar verdi.
MİCHALAK İSTANBUL YOLCUSU
Konyaspor'un Polonyalı sağ kanat oyuncusu Konrad Michalak takımdan ayrılıyor.
Michalak, Süper Lig'e çıkmak için iddialı bir kadro kuran Eyüpspor ile prensip anlaşmasına vardı. İstanbul ekibi, bu transfer için Konyaspor'a bonservis bedeli ödeyecek.
Kulüpler arasında bonservis pazarlığı sürüyor. Kulüp temsilcileri yaklaşık bir haftadır görüşme halinde. Paranın nakit ve bonus için de görüşmeler yapılıyor.
Temsilcimizin bu transferden yaklaşık 1 milyon Euro gelir kazanacağı öğrenildi.
Eyüpspor'un Michalak'a da oldukça iyi bir teklif sunduğu belirtilirken, İstanbul faktöründen ötürü Polonyalı oyuncunun da teklifi kabul ettiği öğrenildi.
Bu sezonu sakatlıklarla ve formsuzluklarla geçiren Michalak, çıktığı 31 maçta 1 gol ve 1 asistlik katkı sağladı.
SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri