İlhan Palut kulüp tarihinin en başarılı hocalarından

Konyaspor tarihindeki en başarılı sezon başlangıcına imza attı.  Yeşil-beyazlı ekibin bu başarısındaki en büyük pay sahibi ise genç teknik adam İlhan Palut. Palut  oynattığı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanırken kulüp tarihine geçti 

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de gösterdiği performans ile dikkat çekiyor. Son olarak Göztepe deplasmanına çıkan yeşil beyazlılar, rakibini 2-0 mağlup etti. İlhan Palut'un ekibi, galibiyet serisini 3 maça çıkardı.
İttifak Holding Konyaspor, ligdeki 12 haftalık periyotta 6 galibiyet ve 5 beraberlik alırken, sadece 1 kez kaybetti. 23 puan toplayan yeşil beyazlılar, 3. sırada bulunuyor.
Konyaspor ligdeki tek yenilgisini 9. haftada Galatasaray deplasmanında aldı.
Kayserispor ve Fenerbahçe’yi yenen Konyaspor Göztepe deplasmanında  galibiyetle dönerek  5 sezonun ardından 3’te 3’lük bir seri yakaladı. Anadolu Kartalı, son olarak Aykut Kocaman yönetiminde 3. olduğu 2015-2016 sezonunun ikinci yarısında 3 maç ve üzeri galibiyet serisi yakalamıştı.  
Sezon başında Sivasspor ve Başakşehir’i yenen yeşil-beyazlı ekip Adana Demirspor deplasmanında rakibi ile berabere kalarak bu şansını kaybetmişti.
GENÇ TEKNİK ADAM TARİHE GEÇTİ 
Konyaspor ’un başında harika bir sezon geçiren, oynattığı futbolla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan İlhan Palut, şimdiden kulüp tarihinde önemli bir yer edindi. 
2016’dan bu yana ilk kez üst üste 3 maç kazanan Konyaspor’da teknik direktör İlhan Palut, Yeşil-Beyazlı takımda çıktığı 30 maçta 49 puan topladı. 1.63 puan ortalaması yakalayan genç hoca, kulüp tarihinin en yüksek ortalamasına sahip oldu.
Yeşil-Beyazlı takımda topladığı 23 puanla lige damga vuran genç teknik adam, geçen sezondan bu yana çıktığı 30 maçta 49 puan elde etmiş oldu. Konyaspor’u 12 maç ve üzeri çalıştıran hocalar arasındaki puan ortalamalarına bakıldığında İlhan Palut 1.63 ile kulüp tarihinin en başarılı hocası konumuna geldi.
Hatayspor’dan sonra Göztepe ’de çalışan Palut ve ekibinin kariyerindeki 3. takım Konyaspor.
İlhan Palut daha önce 433 gün görev yaptığı Göztepe’de ise çıktığı 47 maçta; 15 galibiyet, 14 beraberlik ve 18 mağlubiyet alırken 1.26 maç başı puan ortalaması tuttururken, 971 gün kaldığı Hatayspor’da ise 104 maçta 60 galibiyet, 26 beraberlik ve 18 yenilgi alarak 1.98 maç başı puan ortalaması yakalamıştı.
45. YAŞINI KUTLUYOR 
Konyaspor Kulübü, teknik direktör İlhan Palut'un 45. yaş gününü kutladı 
Konyaspor tarihine geçen İlhan Palut, 45. yaş gününü kutluyor. Yeşil-beyazlı kulüp de bu anlamlı günde başarılı teknik direktörünü unutmadı. Kulübün sosyal medya hesaplarında Palut için doğum günü klibi yayımlandı. Klipte Kayahan'ın 'Seninle her şeye varım' şarkısı eşliğinde genç teknik adamın fotoğraflarına yer verilerek, "Hep birlikte, nice güzel günlere...İyi ki doğdun İlhan Palut" ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri