İlhan Palut dört yerli ile oynadı 

Bu sezon sahada en az 3 yerli kuralı uygulanırken Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut geride kalan 7 haftalık süreçte ilk 11’de 4 yerli oyuncuya şans verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, sezon başında yaptığı açıklamada Spor Toto Süper Lig'de ilk 11'de 8 yabancı oyuncunun oynatılabileceğini duyurdu. Süper Lig kulüplerinin 2022-2023 sezonunda kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurabileceği, sahaya ise aynı anda en fazla 8 yabancı futbolcu sürebileceği kaydedildi. Takımların sahada en az 3 Türk futbolcu bulundurma zorunluluğu devam etti.

Spor Toto Süper Lig'e milli maçlar nedeniyle ara verilirken, zorlu maratonun ilk 7 haftalık periyodunda Arabam.com Konyaspor ilk 11’de  4 yerli futbolcuya yer verdi.  

Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik direkörü İlhan Palut ağırlıklı olarak 4 yerli isimle oynadı. Adil Demirbağ, Soner Dikmen, Ahmet Oğuz ve Muhamet Demir vazgeçilmez isimler olarak dikkat çekti.

Ligin açık ara en çok yerli oyuncu oynatan takımı İstanbulspor oldu. Osman Zeki Korkmaz’ın çalıştırdığı İstanbulspor, oynadığı 6 maçın 5 tanesinde 8, diğer 1 maçta ise tam 9 yerli futbolcuya şans vererek bu alanda Süper Lig’in açık ara lideri oldu. 

KONYASPOR 22 FUTBOLCU İLE OYNADI 

Konyaspor'da Spor Toto Süper Ligin ilk 7 haftasında 22 farklı oyuncu forma şansı buldu. Yeşil-beyazlı ekipte bu isimlerden Sokol Cikalleshi ve Amar Rahmanovic, takımdan ayrıldı. Avrupa maçlarında forma giyen bazı isimler ise ligde henüz süre alamadı. 

Konyaspor'da ilk 7 haftada süre alan futbolcular şu şekilde: Ibrahim Sehic, Ahmet Oğuz, Cebrail Karayel, Adil Demirbağ, Uğurcan Yazğılı, Francisco Calvo, Guilherme Sitya, Amir Hadziahmetovic, Soner Dikmen, Bruno Paz, Domogoj Pavicic, Oğulcan Ülgün, Robert Muric, Kondrad Michalak, Amilton, Endri Çekiçi, Amar Rahmanovic, Zymer Bytyqi, Sokol Cikalleshi, Muhammet Demir, Mame Diouf, Uche Ikpeazu. 

Yeşil-beyazlı ekipte kadro dışı konumundaki Barış Yardımcı'nın yanı sıra kaleci Erhan Erentürk, Kahraman Demirtaş, Yasir Subaşı, Ahmet Karademir ve Mehmet Ali Büyüksayar henüz Süper Lig maçlarında süre alamadı. Kahraman ve Yasir, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde süre alarak resmi olarak Konyaspor forması ile siftah yaptı. 

SPOR SERVİSİ 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri