İlhan Palut: Çok pişmanım 

Arabam.com Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, yayıncı kuruluşun beIN Manşet programına bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Arabam.com Konyaspor teknik direktörü İlhan Palut, yayıncı kuruluşun beIN Manşet programına bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Palut, UEFA Konferans Ligi'nde Vaduz'a elenmelerindeki en büyük pişmanlığının rövanş maçında sahayı değiştirmek olduğunu söyledi.

Palut, elenmemiz beni çok üzdü. Konya şehri adına, Türk futbolu adına, taraftarlar adına her anlamda bu sonuçtan memnun olmadığını ifade etti.

PALUT’TAN TRANSFER İTİRAFI 

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut geçen sezon çok tartışılan devre arası transfer yapılmaması hakkında da konuştu. Palut, Uğur Meleke'nin 'Geçen sezonun devre arasında ofansif oyuncu transferi yapmak ister miydiniz? O dönemle ilgili neleri değiştirirdiniz?' şeklindeki sorusunu cevaplandırdı. 

İlhan Palut, şunları söyledi: 

'Transfer tabii ki yapardım. Serdar Gürler'i kaybettim. Belki bir ofansif oyuncu daha alabilirdim. Transfer sadece ihtiyaçlara göre yapılabilen bir organizasyon değil. Kulübün bütçesi, yönetilmemle oturduğumuzda neler yapabiliriz, takım içindeki ödeme dengesi... Bir şeyi düzelteyim derken diğere yandan takım olgusuna da zarar vermemek çok hassas bir denge. Teknik anlamda yüzde yüz transfer yapardım. Böyle bir yarışın içinde kendimizi bulduk. Ligin üst sıralarını hayal ediyorduk. Bir anda ikinci olduk ve altımızdaki takımlara karşı da önemli bir avantajımız vardı. Kesinlikle bu hamleyi yapardım" 

KONYASPOR’UN OYUN PLANINI YORUMLADI 

İlhan Palut, bir spor yazarı olsaydı Arabam.com Konyaspor'un oyun planını nasıl yorumlardı sorusuna ise: "Bu soruyu iki türlü cevaplamak lazım. Birincisi top Konyaspor'dayken neler yapıyor, ikinci ise top rakipteyken Konyaspor neler yapıyor... Konyaspor, birinci bölgeden topu çıkartan ve oynayan bir ekip, optimal risklerle topu ikinci bölgeye taşır ve bazen kontra toplaarla bazen de örgü toplarla topu kanatlara geçirir. Kanatları etkin kullanır ve ceza sahası içinde agresif oyunla rakip alanda çoğalarak topu oynar. Bazen de kısa yollarla sonuca gitmeye çalışır... Top rakibe geçtiğinde Konyaspor ne yapar? Rakip takımın oyun anlayışına göre topa önde baskı yapar, bazen rakibin autt atışlarına pres yaparak topu kazanmaya çalışır, bazen de savunma yapar ama bunu gol yemek için değil de rakibi hazırlıksız yakalamak adına bunu yapar..."

OYUNU SOĞUTAN KALECİLERE GÖNDERME 

Genç teknik adam duran oyundan dolayı çok rahatsız olduğunu ifade ederek oyunu soğutan oyuncularla ilgili şunları söyledi: Süper Lig'de kalecilere kramp giriyor. Kramp giren kaleci diyor ki; 'Ben buraya gelen taraftarlarla dalga geçiyorum, bu maçı izleyen çocukların futbol izleme hakkını gasp ediyorum, ayrıca bu çocuklardan kaleci olacaklara diyorum ki takımın öndeyse 85'ten sonra ayağına kramp girdi gibi negatif örnek oluyorum.' Ben, teknik direktör olarak burada üzerime düşeni fazlasıyla yapmaya hazırım. Tüm hocalar da benimle aynı fikirdedir. Burada hakemlerden de bir ricam var. Oyunu oynatmayan oyunculara karşı lütfen dikkatli olun. Bir kez oyunu durduran kaleciyi oyundan atın bakalım bir daha yapıyor mu... Türk futbolu artık oyunu gasp etmek durumundan kendini kurtarsın."

SPOR SERVİSİ 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri