İLHAM yurt dışına açılıyor

Selçuklu Belediyesi ve TİMAV tarafından yürütülen İLHAM Projesi yurt dışındaki öğrencilerin de ilim ve irfan tahsiline katkı sağlayacak.

Selçuklu Belediyesi'nin katkılarıyla Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) tarafından sürdürülen İLHAM Okumaları eğitim öğretimin yılının ikinci döneminde de gerçekleştireceği panel, konferans, seminer ve derslerle  üniversite öğrencilerine yeni ufuklar açmaya devam edecek. Bu kapsamda gerçekleştirilen ve ikinci dönemin  yol haritasının belirlendiği bilgilendirme ve istişare toplantısı  Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, İLHAM Koordinatörleri Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, Prof. Dr. Ertan Özensel ve İLHAM üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.   

İLHAM YÜRÜYÜŞÜ GELİŞİYOR

İLHAM’ın tanıtım filmiyle başlayan istişare toplantısında açılış konuşmasını İLHAM Koordinatörlerinden Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar yaptı. Prof. Dr. Okumuşlar İLHAM yürüyüşünün gelişerek devam ettiğini belirterek: “Bu yıl Karaman’da İLHAM okumaları başlıyor. Nevşehir de bu dönem okumaları Ertan hocam başlatıyor. Yine İLHAM'ın geleceği adına önemli bir çalışmayı da yurt dışı için sürdürüyoruz. İnşallah İLHAM Almanya ve Avusturya’da da başlayacak” dedi.  Daha sonra söz alan bir diğer İLHAM Koordinatörü Prof. Dr. Ertan Özensel de,“ İLHAM'ın sürdürülebilirliğine dikkat çekti. TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz de TİMAV bugüne kadar olan hikayesinin bir başarı öyküsü olduğunu ifade etti. Öksüz, “Bundan 7 yıl önce TİMAV bünyesinde böyle bir hizmeti Allah bize nasip etti. Çok az bir öğrenci grubuyla başladı ve şimdi de binleri ifade eden öğrenci, yüzleri ifade eden hoca rakamlarına ulaştı. Gönlümüz ister ki ilim ve hikmet arayanlar dünyanın dört bir yanına ulaşsın. Ama bu merhale merhale olacak bir şey. İnşallah o günler de olacaktır” dedi.

DESTEK 3 MİLYONA YAKIN

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay İLHAM' a sağladıkları destekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Altay, "TİMAV ve İLHAM’ la yapmış olduğumuz bu çalışmanın bize de çok büyük  faydası oldu. Selçuklu Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız çalışmalarımızı bir kurumsal yapıya büründürdük ve proje çağrısına çıkarak o projeleri destekliyoruz.  Bugün bu destek 3 milyona yakın bir rakama ulaştı. Bundan da çok memnunuz. Sivil toplum kuruluşlarımızın şehrimiz adına bir fikir beyan etmesinden projeye ortak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. İLHAM’ın Karaman Nevşehir ve yurt dışında başlayacak olması beni ayrıca mutlu etti" dedi. Konuşmasını bir müjde ile sürdüren Başkan Altay,"Daha çok dersliğin olduğu, içinde küçük konferans ve toplantıların yapılabileceği ayrı bir salonunun olduğu bir merkezi  Talha Bayrakçı Gençlik Merkezimizin hemen yakının da inşa ediyoruz. Böylece hizmet standardımızı mekansal olarak da yükseltmiş olacağız. Merkezimiz önümüzdeki yıl ikinci döneme yetişecek inşallah" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri