Ilgın’da 50 kursiyer sertifikalarını aldı

Ilgın Belediyesi Türkiye İŞKUR Koskep ortak yürüttükleri istihdama yönelik uygulamalı girişimcilik kursları bitiren 50 kursiyere Ilgın kaplıcalarında düzenlenen programda belgeleri verildi.

Programa Kaymakam Yücel Gemici, İŞKUR Konya Müdür yardımcısı Muzaffer Akgün Koskep İl Müdür Yardımcısı İsmail Özdemir, Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, İlçe Müftüsü Abdurrahman Kocagöl, Oda Başkanları ve Sivil toplum örgüt başkanları Katıldı. Koskep istihdam sağlamak için bu tür projeleri gerçekleştirdiğini söyleyen İl Müdür Yardımcısı İsmail Özdemir, ülke ekonomisine katkı sağlamak için ilk iş kuracak kişiler için 30 bin TL hibe desteği bulunduklarını, işletmeyi kurduktan sonra ise makine desteği için 70 bin TL Faizsiz kredi desteğinde bulunduklarını belirtti.

Konya'da işsizliğin önlenmesi istihdamın korunması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Konya İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Muzaffer Akgün, “İŞKUR özürlüler için yeni başlatmış olduğu 35 bin hibe desteğin müjdesini verdi” dedi.

“Geceleri uykularım kaçtığı zamanlar olur” diyen Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, “ İnsanlarımız devletin imkânlarını çok iyi bilmiyor aslında devlet ilgili kurumları her şeyi düşünmüş ama bizler bu konuda devletle vatandaş arasında bir köprü olmalıyız bu konuda çalışmaları devam ettiriyoruz, elinde mesleği olan becerisi olan kişiler için  devlet elini uzatıyor biz konuda insanlarımızı bilinçlendirmek şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından girişimcilik kurusunu başarıyla bitiren kursiyerlere Belgeleri protokol tarafından verilerek hatıra fotoğrafı çektirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri