Ilgında 12 çift evlenecek

Bugüne kadar onlarca gencin evlenmesine vesile olan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Ilgında 12 çifti evlendirecek
Ilgın Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Muhtarlar Derneği’nin de destek verdiği toplu nikâh töreni 12 Kasım 2011 Cumartesi günü Ilgın kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Toplu nikah töreniyle ilgili Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, güzel bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmalarından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Organizasyona katkı sağlayan tüm kurumlara ve hayırseverlere teşekkür eden Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, “Evlilik en kutsal birlikteliktir. Geleceğimizin teminatını aile oluşturmaktadır ve ailelerde evlilik birlikteliği ile kurulmaktadır. Ancak gençlerimizin bazıları çeşitli imkânsızlıklar yüzünden evlenemiyor. Bu sefer devreye Mehir Vakfı gibi çeşitli sivil toplum örgütleri devreye giriyor. Diğer yandan imkânsızlıklar yüzünden evlenemeyen gençleri yardım ederek evlendirmek gerçekten çok zor. Onların ailelerini bu evlendirme işi için ikna etmekte zor. Ancak evlilik çok güzel bir duygu olduğu için bugüne kadar yüzlerce genç bu gibi vakıflarla, kurumu ve kuruluşların desteğiyle evlenme fırsatı buldu. Bizde bu anlamda güzel bir iş yaptığımıza inanıyorum” dedi.
“Konya esnafı ve halkı olarak yardımseverlikte bir numarayız” diyen Oral, şunları kaydetti: “Gerek ülke içerisinde, gerek ülke dışında nerede olursa olsun, insanlık zorda kalmışsa Konya halkı oraya koşmuştur. Biz bu konuda dünyaya insanlık dersi veriyoruz. İnsanlarımız özellikle sivil toplum kuruluşları aracılığı ile hayırda yarışıyorlar. Bugün Van için neyi hissetmişsek dün Somali için de aynısı hissettik. Gazze için gösteriler duyarlılık Endonezya için de aynıydı. Evlendireceğimiz 12 genç çiftimizi içinde kurumlarımız, hayırseverlerimiz destek oldu. Bu amaçla gerçekleştireceğimiz bu toplu nikah törenine gençlerimizin mutluluğuna ortak olmaları için tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum.”
Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir de vakfın kurulduğu günden itibaren onlarca gencin evlenmesine vesile olduğunu belirterek kendilerine destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti. Yurt içinde ve dışında birçok toplu nikah töreni gerçekleştirdiklerini ifade eden Özdemir, “Toplu nikahlarımızdan biri de Ilgın’da yaşanacak. Ilgın Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Muhtarlar Derneği’nin ve hayırseverlerimizin desteğiyle 12 genç çiftimiz mutluluğa adım atacak. Bu çok güzel bir duygu. Çünkü onların mutluluğuna biz de ortak oluyoruz. Vatandaşlarımızı da bu gençlerin mutluluğuna ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri