İlgin yoksa bu vergi ne?

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mustafa Özkafa, Başbakanın benzinle ilgili eleştirilere bizimle ilgisi yok demesine tepki göstererek, Peki, 3 TLden fazla vergiyi kim alıyor? dedi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı ve 1. Sıra Konya milletvekili adayı Mustafa Özkafa, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 12 Haziran’ın hem millet hem de insanlık âlemi için önemli bir seçim olduğunu belirten Mustafa Özkafa, Türkiye’nin 12 Haziran’dan sonra kurtuluşa ermek istiyorsa Saadet Partisi’ne oy vermesi gerektiğine dikkat çekti. Saadet’in halkın gerçek partisi olduğunu ifade eden Özkafa, fakat bu gerçekliliğin halk tarafından fark edilmemesi için AKP, CHP, MHP ve BDP’nin bağımsız adayları üzerinden yayın yapıldığını belirtti. Kıbrıs Barış Harekâtı’nın, D8’nin, ağır sanayi hamlesinin, 54. Hükümette yaşanan refahın birilerinin hoşuna gitmediğini bu amaçla Saadet Partisi’ne medya da yeterince yer verilmediğini aktaran Özkafa, bu sayede eksikliklerini ve becerilerini gizleme yoluna da gittiklerini söyledi.
“SEÇİM ADALETSİZLİK İÇİNDE YAPILIYOR”
12 Haziran’da gerçekleşecek olan seçimin adaletsizlik içinde yapıldığının da altını çizen Özkafa, “Seçim nedeniyle AKP 186 milyon, CHP 83 milyon ve 57 milyon hazine yardımı alacak. Diğer partiler ise bunlardan arta kalanlarla yetinecek. Böyle bir seçim yarışı olamaz. Bu aynı bir futbol karşılaşmasına bir takımın 11 diğer atkımın 22 oyuncu ile sahaya çıkmasına benzer” dedi.
AKP döneminde 27 bankanın, telefon ve iletişim şirketlerinin kâr ettiğini sanayinin ise kâr oranında en altlarda yer aldığını aktaran Özkafa, Maliye Bakanlığı’nın bu listesine baktığımızda ülke kaynaklarının adaletli bir şekilde kullanılmadığını görüldüğünü bildirdi.
Almanya’da bir otomobil fabrikasının 300 bin 100 kişiyi çalıştırarak 65 milyar Euro kâr yaptığını ve bunun Türkiye’nin yıllık bütçesinin yarısına denk geldiğini ifade eden Özkafa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hiç 10 bin veya 5 bin kişinin çalıştığı bir iş yerinin açılışını yaptın mı? sorusunu yöneltti.
“YÜZBİNLERİN ÇALIŞACAĞI FABRİKALAR AÇACAĞIZ”
Saadet Partisi’nin temel hedefinin bu olduğunu bu amaçla ağır sanayiye önem verdiğini dile getiren Özkafa, şunları kaydetti: “Fakat iktidar ve muhalefet seçim alanlarında birbirleriyle laf yarışına girmekten başka bir şey yapmıyorlar. Türkiye satın alma gücü bakımından Avrupa ülkeleri arasında 32. sıradadır. Adına devlet bile demediğimiz Karadağ bizden öndedir, Malta bizden öndedir. Osmanlı Devleti’nin ve Selçuklu Devleti’nin devamı olan 100 yıl önce dünyanın 5 büyük ekonomisi içinde yer alan Türkiye bugün 83. sıradadır. Tablo ortadadır. Milli Görüş iktidarıyla birlikte milletimiz beklediği ve özlediği bir Türkiye hayaline kavuşmuş olacaktır. Yüz binlerin çalışacağı fabrikaları milletimizle birlikte açacağız.”
“SENLE İLGİSİ YOKSA VERGİLERİ KİM ALIYOR”
Litresi 4,40 kuruşa çıkan benzin hakkında da önemli açıklamalarda bulunan Özkafa, bu ücretin içinden 5 kuruşunun rafineye, 30 kuruşunun bayilere, 90 kuruşunun nakliyata gittiğini 3 TL’den fazlasının ise vergiye gittiğini açıkladı. Başbakan’ın seçim meydanlarında ‘Benzine zamlar serbest piyasa ekonomisi içinde geliyor, bizimle ilgilisi yok” dediğini hatırlatan Özkafa, “Peki, 3 TL’den fazla vergi nereye gidiyor. Bu vergiyi kim alıyor? Bu milleti kandırmaktan, aldatmaktan başka bir şey değildir. Bugün 50 litrelik bir depo 250 TL’ye doluyor. Yani bir asgari ücretli maaşıyla ancak 3 depo benzin alabiliyor. İşte hükümetin halka reva gördüğü tablo bu. İktidara geldiklerinde her şey düzelecek dediler ama özelleştirmelerle birlikte halkı daha perişan duruma getirdiler. Halka yüzde 2’lik, 3’lük zamlar vererek, ‘bunlarla idare et’ dediler. Seçim arabalarında ‘istikrar sürsün, Türkiye’nin büyük hedefi 2023’ yazıları asılı. Siz önce 2011’i bir anlatın ondan sonra 2023’ü düşünün. 10 yıldır yaptığınız bir şey yok ama düşüncenin 2023. Halkı oyalamaya devam ediyorlar” dedi.
“AMERİKA’NIN HER İŞİNDE PİSLİK VAR”
Usame Bin Ladin’in öldürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “memnun oldum” açıklamalarına da tepki gösteren Özkafa, Saadet Partisi’nin memnun olmadığını çünkü Amerika’nın her işinde mutlaka bir pisliğin yer aldığını kaydetti. Irak’ta 1 milyon, Afganistan’da yüz binlerce insanı öldüren Amerika’nın yaptığına ‘memnun olunamaz’ diyen Özkafa, Mısır’da Hamas ve El Fetih’in el sıkışmasını ise memnuniyetle karşılaştıklarını söyledi. Mısır’da yapılan el sıkışma töreninin ise Türkiye’nin sadece izlemekle yetindiğini aktaran Özkafa, “Geziyorlar, ziyaret ediyorlar, laf ediyorlar ama icraat yok. Türkiye’nin yapamadığını Mısır yaptı, Hamas ve El Fetih’i birleştirdi” diye konuştu. Özkafa, Saadet’in ahlak ve maneviyatın ışığında yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye idealini gerçekleştirme yolunda kararlı adımlarla yoluna devam ettiğini sözlerine ekledi. 
HASAN AYHAN
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri