Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, hazırladıkları projenin hayata geçmesi ile birlikte iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilerin son sınıfta yerel medyada istihdam edileceklerini belirtti
Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği'nin hazırladığı proje, iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilerin son sınıfta yerel medyada istihdam edilmesini içeriyor. Öğrencilerin maaş ve sigortalarını bir yıl süreyle devletin ödemesini öngören projeyle hem iletişimcilerin mesleğe hazırlanması hem de yerel medyanın kalite çıtasının yükseltilmesi hedefleniyor.
Türkiye’de iletişim fakültelerinin sayısı giderek artıyor. Buna paralel olarak çoğalan iletişim mezunlarının sadece bir kısmı alanıyla ilgili bir işe yerleşebiliyor. Kalanlar ise ya kamuda veya özel şirketlerde eğitim alanlarının dışında bir görevde istihdam ediliyor. İletişim öğrencilerinden bazıları okul süresince gazete ve televizyonlarda çalışarak mesleki pratik kazanma fırsatı yakalıyor. Kimileri ise mezun oluncaya kadar edindiği teorik bilgilerle yetiniyor. Bu durumdaki öğrenciler mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlanabiliyor.
Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği, iletişim öğrencilerini mesleğe hazırlayacak önemli bir projeye imza attı. Proje, iletişim fakültesi öğrencilerinin okuldaki son yıllarını Anadolu'da bulunan gazete, televizyon, radyo ve KOBİ'lerde staj yaparak geçirmelerini, sigortalarının ve ücretlerinin kamu tarafından karşılanmasını içeriyor.
BİK Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, projeyi Cumhurbaşkanlığı, basınla ilgili Başbakan Yardımcılığı, Milli Eğitim Bakanlığı, RTÜK, YÖK ve Basın İlan Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne sunduklarını belirtiyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, istihdamı artırma paketi çerçevesinde bu proje üzerinde çalıştığını dile getiren Mustafa Arslan, “Proje uygulandığında iletişim fakültelerinin tercih edilirliği artacak. Öğrencilerin hayata hazırlanma ve iş bulmaları kolaylaşacaktır. Yerel gazete, televizyon ve KOBİ’ler iletişim altyapısını almış, yetişmiş elemanlarla çalışma imkanı bulacaklar. Bu da yerel basın ve diğer kurumların daha çok okunan, dinlenen ve daha etkin çalışan bir yapıya bürünmesini sağlayacaktır.” dedi.Söz konusu projenin, mesleki eğitime yeni bir yönelim kazandıracağını belirten Arslan, “Biz bu şekilde bir tohum ektik, ileride bu filizlenecektir” diye konuştu.
CİHAN
CİHAN